Hirdetés
3x3

Összetartáson vett részt at U23-as 3×3-as válogatott – Süle Krisztinát kérdeztük:

:

Hirdetés

Múlt héten Budapesten összetartáson vett részt az U23-as 3×3-as válogatott. Süle Krisztina, szövetségi kapitányt kérdeztük a tapasztalatairól.

Az U23-as válogatott keretét idén Jáhni Zsófia, Kovács Kitti, Madár Kata, Pusztai Petra, Takács Emese, Tenyér Zsófia, Tóth Orsolya és Varga Eszter alkotja.

“Jól sikerült az edzőtábor. A tervezett munkát el tudtuk végezni. Szerencsére jó idő fogadott minket, legtöbbször kint tudtunk készülni. Összesen hét edzés szerepelt a programban és szombaton egy felkészülési tornát játszottunk a felnőttekkel, illetve a szerb válogatottal. Szépen be tudtuk forgatni azokat is a napi munkába, akik közben a felnőtt csapattal készülnek. A tornán pedig két U23-as csapatot állíthattam ki, ami értékes visszajelzéseket adott és érezhetően jó versenyhelyzet alakult ki a versenyző hatos keretbe kerülésért.” – mondta Süle Krisztina, hangsúlyozva lapunknak, hogy egy összeszokott csapat kezdte meg a munkát a nyári erőpróbákra.

“Pusztai Petrát leszámítva, akinek egyébként kiválóan fekszik ez a játék, mindenki volt már kerettag. Nagy dolog, hogy úgy érkeztek a játékosok, hogy ismerik egymást és a közeget.” – tette hozzá.

A minőségi edzésmunkának köszönhetően a válogatott játéka is formálódik. A B33 Tour keretében rendezett szombati felkészülési tornán Kovács Kitti, Pusztai Petra, Takács Emese és Tóth Orsi, illetve Jáhni Zsófia, Madár Kata, Tenyér Zsófia és Varga Eszter felállásban szerepelt a két U23-as négyes.

“Pozitívak a benyomásaim.” – erősítette meg Süle Krisztina. “Sokat dolgoztunk, átvettük az alapdolgokat. Igyekszünk ugyanazt az irányt képviselni, mint a felnőttek. Jól összedolgozott a két stáb, mindig mindent meg tudtunk beszélni. Úgy lehet előrébb jutni, hogy közösen, egy irányba mutatva dolgozunk. Ez a tornán is meglátszott. Az egész társaság együtt volt. Érezni, hogy ez egy jó közeg, jó most itt dolgozni. Az is nagyon fontos, hogy győzelmeket is tudtunk aratni a tornán. Voltak sikerélmények, de amikor kikaptunk, azokon a meccseken is látszódott pozitívum a játékban. Ami nem sikerült, azt rögtön megbeszéltük. Jó visszajelzés számomra, hogy amiket megbeszéltünk, azt ki tudták javítani a következő meccsen a lányok. Mindkét csapatunk négy-négy mérkőzést vívott, ami az állóképesség szempontjából is jó teszt. Még sűrűbb program mellett játszottunk szombaton, mint amilyen majd egy Nemzetek Ligájás játéknap lesz. Keresztesi Dávid másodedzőm és Demeter Krisztina gyúrónk is extra munkát végzett.”

Mindkét csapat jó szerkezetben lépett pályára és ez igazán előremutató a Nemzetek Ligája előtt.

“Van magasunk, vannak irányító poszton játékosok és bedobók is. Nem lesz könnyű kialakítani azt a hatfős keretet, amelyik a Nemzetek Ligáját végig fogja játszani. Mindenki rendelkezik nagyon jó tulajdonságokkal a 3×3-hoz. Nehéz helyzetben vagyunk, de inkább ilyen szempontból legyünk nehéz helyzetben, mint amikor például három fővel tudtunk kiállni az Európa Játékokra. Bizakodó vagyok!” – összegzett Süle Krisztina.

Az összetartás június 20-án folytatódik. Akkor már a közvetlen felkészülés kezdődik a Nemzetek Ligájára, ahol július 1. és 3. között Pozsonyban, majd augusztus 2. és 4. között Szolnokon lép pályára válogatottunk. A mieink az U23-as 3×3-as Nemzetek Ligájában a Közép-Európai Konferenciában szerepelnek, ahol Ausztria, Csehország, Szlovákia és Szlovénia lesznek a riválisok. A csoportgyőztesek biztos továbbjutók. A sorozat nagydöntőjének szeptember 14-16. között Konstanca ad otthont.

Fotó: B33 Tour

Hirdetés