Hirdetés
USA

Összetartáson vett részt az Egyesült Államok válogatottja:

:

Hirdetés

Február 4. és 7. között az olimpiai és világbajnoki címvédő Egyesült Államok válogatottja 18 fős kerettel a University of South Carolina edzőközpontjában összetartáson vett részt.

Dawn Staley szövetségi kapitány ugyan az első napot az egyetemi csapata mérkőzése miatt még kihagyta, de segítői Cheryl Reeve, Dan Hughes és Vickie Johnson már ekkor is komoly edzéseket vezényeltek. Végig ott volt az összetartáson a 3×3-as válogatott vezetőedzője Kara Lawson, aki három általa is kiszemelt játékost nézett meg. Ők Stefanie Dolson, Allisha Gray és Kelsey Plum. Az 5:5 foglalkozások után velük külön is dolgozott.

Ahogy azt az összetartást felvezető összeállításunkban is kiemeltük, messze nem állt rendelkezésre teljes keret. Többek között Diana Taurasi, Sue Bird és Elena Delle Donne lehetett ott. Dawn Staley az USA Basketball honlapján hangsúlyozta, hogy elsődlegesen a védekezésen dolgoztak és aztán erre építve a támadáson. Az edzőnő kiemelte: a hiányos keret nem befolyásolta a munka mélységét.

“Csak azért, mert van néhány olyan játékos, aki segített nekünk olimpiai és világbajnoki címeket nyerni, nem lehetett itt, nem szabad azt mondani: “Valószínűleg nem ez a csapat lesz nyáron, ezért ne dolgozzunk a tervezett dolgainkon.” Mi ennek az ellenkezőjét tettük, folytattuk a megkezdett munkát, mert nem tudjuk, hogy kik állnak rendelkezésre a jövőben – öt-hat hónap van hátra és az nagyon távoli. Aki itt van, annak be kell tudni állni a sorba.” – mondta Staley.

Az USA Basketball honlapján megjelent riportban Dawn Staley két játékost emelt ki, akik külön is felkeltették a figyelmét. Ők Jewell Loyd és Chelsea Gray. Az olimpiai keret kialakításával kapcsolatban azonban több részletet nem árult el.

Hirdetés