Hirdetés
Utánpótlás

Összetartáson vett részt az U16-os válogatott:

:

Fotó: Girgász Péter / MKOSZ

Hirdetés

Az U20-as és az U18-as nemzeti csapatunk mellett az U16-os válogatott is edzőtáborozott az elmúlt hónapban. Mészárosné Kovács Andrea és stábja november 20. és 22. között dolgozott a játékosokkal.

„Öt edzésre került sor az összetartás alatt. Szépen dolgoztak a lányok. Nagy sebességű csapatunk van, mely rendelkezik egy meghatározó, kiemelt tehetségű centerrel. Igyekszünk ezeket a tulajdonságokat figyelembe véve dolgozni a jövőben is.” – nyilatkozta lapunknak az U16-os válogatott szövetségi kapitánya.

A novemberi összetartáson 14 játékos vett részt.

„Számomra nagyon sajnálatos, hogy mindössze 14 fővel tudtunk dolgozni. Szerintem az U16-os korosztályban jelzés értékű az ilyen alacsony létszám. Ez még akkor is igaz, ha voltak sérültjeink. Fárbás Emma keresztszalag-szakadást szenvedett, ami hosszabb kihagyást jelent. Sok kitartást kívánok neki a gyógyuláshoz! Drahos Leila szintén sérüléssel bajlódik, de számítunk rá még ebben a válogatott ciklusban. Mellettük is még többen hiányoztak sérülés miatt, ezért nem tudtuk a tervek szerint végezni a tervezett munkát, a keret kialakítását.” – avatott be Mészárosné Kovács Andrea a válogatott összeállításába.

Nyáron kilenc 2007-es játékos vett részt az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon (EYOF). A besztercebányai seregszemlén bronzérmet szerzett a magyar csapat és ezekhez az élményekhez az U16-os válogatottban is visszanyúlhatnak az ide felkerülő lányok.

„Többen ismerték egymást nyárról. Indításnak mindenképpen hasznos, hogy nem megszeppenve, ismeretlenül érkeztek a válogatottba. Egy jó közösséget alkotó kis csapat folytatja a munkát. Debreceni Eszternek és stábjának ezúton is gratulálunk a nyári eredményes szerepléshez! Jó munkát végeztek a lányokkal!” – összegzett Mészárosné Kovács Andrea.

Az U16-os válogatott számára még nem ért véget a 2022-es naptári esztendő. December végén a lányok a nagy múltú Olimpiai Reménységek Versenyén vesznek részt. A tornának idén Szlovákia lesz a házigazdája, Pöstyénben mérik össze az erejüket a csapatok.

Az U16-as válogatott kerete a 2022 novemberi összetartáson: Gergő Janka (Mercedes Kosárlabda Akadémia), Gréts Dalma (Nemzeti Kosárlabda Akadémia Pécs), Halmágyi Kitti (Nemzeti Kosárlabda Akadémia Pécs), Hőgye Petra (PVSK NKA), Janzsó Alíz (Soproni Darazsak Sportakadémia), Josepovits Kinga (Zsíros Akadémia Kőbánya), Németh Lili (Csata DSE), Pásztor Arina (Zsíros Akadémia Kőbánya), Pásztor Kata (Soproni Darazsak Sportakadémia), Poczkodi Zsófia (DVTK Kosárlabda Akadémia), Puskás Lili (Nemzeti Kosárlabda Akadémia Pécs), Sinka-Pálinkás Szofi (Mercedes Kosárlabda Akadémia), Szauter Petra (BEAC Újbuda KA) és Völgyi Lili (Soproni Darazsak Sportakadémia),
Meghívást kapott: Czirkos Anna Panka (Vasas Akadémia), Drahos Leila (BEAC Újbuda KA), Fárbás Emma (DVTK Kosárlabda Akadémia), Kendelényi Luca (Vasas Akadémia)

Hirdetés