Hirdetés
3x3

Összetartáson vett részt az U17/U18-as 3×3-as válogatott:

:

Fotó: Tumbász Hédi / Nemzeti Sport

Hirdetés

Múlt héten csütörtöktől szombatig összetartáson vett részt az U17/U18-as 3×3-as válogatott. Károlyi Andrea szövetségi kapitányt kérdeztük a tapasztalatokról.

A szolnoki U17-es Eb-selejtezőre és a debreceni U18-as Világbajnokságra készülő csapat a második rövid összetartását teljesítette mielőtt elkezdődne a közvetlen felkészülés a nyári erőfelmérőkre.

„Ezeknek az összetartásoknak az a célja, hogy a játékosok hozzászokjanak a 3×3-hoz. Szokják egymást, illetve minket edzőket. Igyekszünk az alapokat lefektetni.” – hangsúlyozta lapunknak Károlyi Andrea szövetségi kapitány.

„Egyre jobban éreznek rá a lányok, de még messze vagyunk a munka végétől, az látszódik. Nincs nagy merítésünk, sérülések és egyéb problémák miatt tovább szűkült a keretünk. Akik ott voltak az összetartáson, rajtuk egyértelműen érződött a lelkesedés. Az biztos, hogy még szokniuk kell a 3×3-at. Itt nincs idő bánkódni egy-egy kimaradt dobás után. Ezen felül hozzá kell szokni ahhoz a fáradtsági szinthez, amit ez a játék megkövetel. Aki nem próbálta, az hajlamos azt hinni, hogy ebben nem lehet elfáradni 10 perc alatt. Elsőre ez szokta meglepetésként érni a játékosokat.”

A többség az első nyarát tölti a válogatottban, így ezen rövid programok alkalmával a kezdeti megilletődöttség leküzdése is feladat.

„Próbálunk úgy hatni rájuk, hogy még véletlenül se kiképzőtáborként éljék meg a válogatottat. A legelejétől fogva azt kommunikáljuk a lányok felé, hogy bármennyire is fáradtak, mosolyogjanak. Legutóbb 11 fővel dolgoztunk. Ez a keret már csak akkor bővülhet, ha az 5:5 válogatott keretszűkítése után még csatlakoznak hozzánk játékosok. Hárman vannak, akik mindkét csapatnak tagjai.” – tette hozzá Károlyi Andrea, aki azt is elmondta lapunknak, hogy múlt héten a Nemzetek Ligájára készülő U23-as válogatottal játszottak edzőmeccseket.

A folytatásra sem kell sokat várni. „Jövő hétvégén, csütörtöktől vasárnapig Földi Szandi tart egy edzőtábort, hogy ne essenek ki a játékból a lányok, majd július 12-én kezdődik a közvetlen felkészülés az Eb-selejtezőre kedd-szombat ritmussal. Az Eb-selejtező után pedig augusztus 20-án kezd újra a munkát.” – foglalta össze a programot Károlyi Andrea.

A U17/U18-as válogatott 11 fős kerete a második összetartáson: Bogdán Réka, Dávid Mia, Győri Éda, Hámori Betti, Herzog Bora, Kádas Boglárka, Mátyás Eszter, Nagy Réka, Van Rijs Luca, Varga Napsugár és Zsámár Panna.

 

Hirdetés