Hirdetés
Magyarország

Összetartáson vett részt az U20-as válogatott:

:

Fotó: Szilágyi Dénes / Ludovika-Csata

Hirdetés

November 18. és 21. között Székesfehérváron az MKOSZ Edzőközpontjában összetartáson vett részt az U20-as válogatott. Tursics Krisztián, szövetségi kapitány és stábja 14 játékossal dolgozott a napokban.

„A legfontosabb cél az volt, hogy megismerkedjünk egymással, mivel teljesen új szakmai stáb vette át az U20-as válogatott irányítását.” – mondta lapunknak Tursics Krisztián.

„Tisztában voltunk azzal, hogy lesznek hiányzók. Vannak olyanok a bő keretben, akik az Egyesült Államokban tanulnak, többeket sérülés, betegség hátráltatott, míg Miklós Melinda a felnőtt válogatottal készült. 14 fős kerettel dolgoztunk, melyben olyan játékosok is lehetőséget kaptak, hogy megmutassák a tudásukat, akik még nem tudtak bemutatkozni a korosztályukban.”

A hétvégi összetartás alkalmával a keret tagjai találkozhattak azokkal a legfontosabb alapokkal, melyre majd a folytatásban építhet a szakmai stáb.

Elkezdtük lefektetni az alapokat védekezésben és támadásban. Megismerkedhettek azzal a játékosok, hogy mi az, amivel dolgozni fogunk a későbbiekben. Összességében nagyon jó hat edzésünk volt. Nagy intenzitású és minőségi munkát végeztünk, csak pozitívan tudok nyilatkozni erről a négynapos összetartásról.

– tette hozzá a szakvezető.

Tursics Krisztián elmondta lapunknak, hogy a nyári hosszú edzőtábor előtt a tervek szerint még két alkalommal találkozik a csapat.

„Februárban a következő válogatott szünetben egy hosszabb ciklust tervezünk. Esetleg olyan játékosokkal is, akik most nem tudtak részt venni az összetartáson. Szeretnék egy edzőtábort a felnőtt bajnokság végén, ami május közepére és végére esne. Így nyár előtt is tudnánk dolgozni. Az A-divíziós Európa-bajnokság előtt pedig jönne a nyári hosszú felkészülés.” – összegzett U20-as válogatottunk szakvezetője.

Az U20-as válogatott kerete a novemberi összetartáson: Dúl Terka (TFSE-MTK), Gyöngyösi Janka (Ludovika-Csata), Holcz Rebeka (Atomerőmű KSC Szekszárd), Horváth Dóra (Atomerőmű KSC Szekszárd), Kötő Luca (NKA Universitas PEAC), Laczkó Sára (NKA Universitas PEAC), Márkusz Lilla (DVTK HUN-Therm), Milkovics Réka (E.ON ELTE-BEAC), Oláh Fruzsina (DVTK HUN-Therm), Pfeiffer Virág (Sopron Basket), Sitku Zsuzsanna (Sopron Basket), Takács Dorina (BKG-PRIMA NATURA Szigetszentmiklós), Turi Eszter (TFSE-MTK) és Zsámár Panna (BKG-PRIMA NATURA Szigetszentmiklós).

 

Hirdetés