Hirdetés
Magyarország

Összetartáson vett részt az Universiade válogatott – Magyar Biankát kérdeztük:

:

Hirdetés

November 4. és 7. között összetartáson vett részt az MKOSZ székesfehérvári Edzőközpontjában a magyar Universiade válogatott. A közös munka tapasztalatairól Magyar Bianka, szövetségi kapitányt kérdeztük.

Az Universiade válogatott szakmai stábja 11 fős kerettel dolgozott az elmúlt napokban.

“Nagyon jó társaság jött össze és a vártnál is jobban sikerült ez a három nap, öt edzés a lányokkal. Nem fáradtan jöttem vissza, engem is rengeteg energiával töltött fel ez az összetartás.” – mondta lapunknak Magyar Bianka.

“Maximálisan elértük a célunkat. Minél hatékonyabban szerettük volna kihasználni az öt edzést az előrelépés érdekében. Most csak a támadással foglalkoztunk, az alap elképzeléseket megismertettük a lányokkal. Abszolút vevők voltak a munkára a játékosok és ami számomra a legkellemesebb meglepetés, hogy bár mindenki edzésből, egy fárasztó időszak után érkezett a klubjából, de nagyon motiváltan álltak hozzá. Öröm volt velük a közös munka, ahogy Hegedűs Péterrel is nagyon jó érzés volt ismét együtt dolgozni.” – mondta Magyar Bianka.

Az összetartáson Angyal Barbara, Baffy Fanni és Dúl Panka kisebb sérülés miatt nem vehetett részt. A keretet Bach Boglárka, Bernáth Réka, Boros Berta, Burján Laura, Juhász Angéla, Király Andrea, Kiss Angelika, Mányoky Réka, Szeitl Vanessa, Tóth Franka és Varga Sára alkotta.

“A novemberi összetartásra 14 játékost hívtunk be, akik közül 11-en tudtak csatlakozni hozzánk. A következő összetartásra a 14-es keretet 18 fősre tervezzük bővíteni. Igyekszünk a legjobb válogatottat összerakni. 2022 nyarán a felnőtt válogatottnak nem lesz versenye, így lehetőségünk nyílik arra, hogy csak az Universiade legyen fókuszban az utánpótlás válogatottból kiöregedettek számára. A válogatotthoz csatlakoztak az U20-ból kiöregedő játékosok is. Kiss Angelika és Tóth Franka center poszton igazi alapkövei lehetnek ennek a válogatottnak. A hozzáállásukkal, tudásukkal jó benyomást tettek ránk most is. Azt tervezzük, hogy a következő összetartás alkalmával a bővebb keretből már meghatározzuk azt a 16 főt, akikkel tudunk tervezni nyárra.” – mondta az Universiade válogatott vezetőedzője.

Ahogy a névsor is mutatja, már Euroliga és Európa Kupa tapasztalattal rendelkező játékosok is szerepelnek a keretben, ami óriási előrelépés az Universiade válogatott életében.

“Én is abban bízom, hogy nagy segítséget adhatnak a válogatottnak. Arról sem szabad megfeledkezni, hogy olyanokkal dolgozhatunk, akik utánpótlás éveik során folyamatosan szállították az érmeket, az értékes helyezéseket a korosztályos világversenyeikről. Jó alapjaik vannak, kiváló munkát végeztek velük az edzők.” – tette hozzá Magyar Bianka.

Nem csak a keret összeállítását nézve, hanem a hazai közeg hozzáállását tekintve is szeretne előrébb lépni az Universiade válogatott.

“Sterbenz Tamás csapatvezetőnkkel azt beszéltük, hogy szemléletváltást szeretnénk elérni. Mindenekelőtt az a célunk, hogy olyan profi mentalitással, rendszeres munkából menjük az Universiadéra, ahogy arra az Egyesült Államokban vagy bármelyik kiemelkedően eredményes nemzetnél tekintenek. A sikerhez vezető út alapja ugyanis a professzionalitás és a rendszeresség. Szeretnénk eredményesen szerepelni, a legjobbak közé tartozva a nyolcba jutni és ezáltal jó élményeket gyűjteni. Úgy gondolom, hogy ehhez minden adott a játékoskerettel, a tervezett felkészülésünkkel, melyben már előre láthatjuk a tavaszi programot. A lányokkal is tartottunk erről egy megbeszélést és örülök annak, hogy ezen Sterbenz Tamás is részt tudott venni, hiszen neki szívügye az egyetemi sportélet fellendítése. Mindenkit arra ösztönzött, hogy fontos az élsport mellett a tanulás.” – mondta Magyar Bianka.

A csapat legközelebb februárban találkozik, majd a június 26-án kezdődő Csengtuban (Chengdu) megrendezésre kerülő Universiade előtt négy hetet tölt együtt a társaság.

‘Ez a pár nap arra is jó volt, hogy próbáltuk egy kicsit közelebbről megismerni egymást. Jó érzés egyetemistákkal dolgozni és azt vettem észre, hogy mindenkinek jót tett egy kicsit kiszakadni a megszokott közegből. A következő februári fiba ablakban tervben van Lóránt András közreműködésével egy spanyolországi túra, ahol remélhetőleg lejátszhatjuk majd az első felkészülési mérkőzésünket. Bizakodó vagyok, megnyugtatott az, hogy az eltervezett munkát meg tudtuk valósítani. Hatékonynak mondanám ezt a három napot.” – összegzett Magyar Bianka.

Hirdetés