Hirdetés
Európa

Őszi nyolcas döntővel zárul az Euroliga és az Európa Kupa:

:

Hirdetés

A FIBA Europe Board az ifjúsági kontinenstornák mellett a felnőtt eseményekről is határozott. A női kosárlabda Euroliga és Európa Kupa 2019/2020-as szezonjának végjátékát ősszel rendezik meg.

A FIBA az Euroliga és az Európa Kupa 2019/2020-as kiírását nem törölte, csak felfüggesztette a szezon végéig. Ezzel esélyt hagyott egy őszi lezárásra, melyről a férfi Bajnokok Ligájához hasonlóan, döntést is hozott.

Az előzetes híreknek megfelelően mindkét női klubsorozat egy nyolcas döntővel ér véget, melyet egy helyszínen rendeznek meg szeptemberben vagy októberben. Ahogy a FIBA közleménye kiemeli, ez volt a legjobb megoldás arra, hogy a versenyeiknek “kielégítő lezárást adjanak”.

Ahogy azt a korábban megjelent részletes elemzésünkben is kiemeltük, más opció a szezon lezárására nem mutatkozott, bár az őszi tornák is rengeteg szakmai kérdést felvetnek.

A kedd este elterjedt – és általunk is szemlézett – sajtóhíreknek megfelelően a női kosárlabda Európa-bajnokság új időpontjáról nem tudott dönteni a FIBA Europe vezető testülete. A FIBA végrehajtó bizottsága elé terjesztik ennek a kérdését, illetve ott is megvitatják a versenynaptárra gyakorolt hatásokat. Ezt követően a FIBA Europe egyeztet a szervező-bizottságokkal és meghozza a végleges döntést.

Az Európa-bajnokságot 2021-ben az ötkarikás játékokhoz új időpontjához rendkívül közel, június 17. és  június 27. között Franciaország és Spanyolország közösen rendezné az eredeti versenynaptár szerint. A torna a 2022-es ausztráliai világbajnokság kvalifikációs rendszerébe tartozik, így rendkívül nehéz lenne elmozdítani a naptárban.

 

Hirdetés