Hirdetés
3x3

Öt éve szerzett világbajnoki bronzérmet az U18-as 3×3-as válogatott:

:

Hirdetés

2015. június 7-én, azaz napra pontosan öt évvel ezelőtt szerzett bronzérmet a debreceni U18-as 3×3-as Világbajnokságon a magyar válogatott.

Az U18-as Világbajnokságon a Földi Attila vezette válogatottunk Aho Nina, Horváth Krisztina, Tóth Tímea, Kányási Veronika összeállításban szerepelt. A magyar lányok kiváló menetelést mutattak be. A csoportkörben Szlovákiát, Venezuelát, Izraelt, Németországot és Spanyolországot verték. A legjobb nyolc közé Brazília legyőzésével kerültek a mieink.

Az öt évvel ezelőtti záró napon a negyeddöntőben Olaszországnál 10-5 arányban bizonyult jobbnak válogatottunk. Az elődöntőben jött a későbbi világbajnok franciák elleni kiélezett csata és a 12-11-es vereség. A bronzmérkőzésen pedig ismét Izrael volt az ellenfél és 14-11-es sikert arattak a magyar lányok.

Rendkívül egységes gárda formálódott, mely azon nyár végén Minszkben a korosztályos Európa-bajnokság aranyérmet szerzett. Debrecenben Horváth Krisztina 42 ponttal lett a legeredményesebb, míg az All-Star csapatba beválasztott Aho Nina 39 pontot jegyzett.

Korábban részletes összeállításban tekintettük át, hogy ez a debreceni rendezés igazi motorja volt a hazai 3×3-as életnek.

Videó ajánló:

Az olaszok elleni negyeddöntő

A francia válogatottal megvívott elődöntő

Aho Nina legszebb megmozdulásai

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés