Hirdetés
Európa

Öt hely elkelt a Spanyol Kupa nyolcas döntőjében:

:

Hirdetés

Már csak két forduló van hátra a spanyol élvonal alapszakaszának félidejéig és ekkor eldől, hogy mely nyolc gárda vehet részt a Spanyol Kupa nyolcas döntőjében.

Jelenleg öt alakulat helye biztosított a mezőnyben. Ezen gárdák a Spar Citylift Girona, a házigazda Perfumerías Avenida Salamanca, a Lointek Gernika, a Valencia Basket és az évad meglepetéscsapatának számító tenerife-i újonc a Ciudad de la Laguna.

A három kiadó helyért kiélezett versenyfutás várható. Jelenlegi állás szerint elmondható: a 6 győzelmet és 5 vereséget gyűjtő, 6. pozícióban álló Cadí La Seu és az ugyanilyen mutatókkal bíró 7. helyezett RPK Araski igen kedvező pozícióban van. A Cadí La Seu +15-ös, az Araski +13-as pontkülönbséggel rendelkezik.

A nyolcadik helyért zajló versenyfutásban a Durán Maquinaria Ensino és Mann-Filter Casablanca kisebb lépéselőnybe került. A zaragozai gárda Simon Zsófiával a soraiban a hétvégén az Ensino-t verte. Így alakult ki, hogy mindkét fél 4 győzelemmel és 7 vereséggel rendelzik. Az Ensino pontkülönbsége -17-es, a Mann Filteré -58-as. A 10. helyezett Nissan Al-Qázeres szintén 4/7-es mutatóval bír, nekik a -145-ös pontkülönbség nagy lépéshátrány. Azt azonban nem szabad elfelejteni, hogy ebből a trióból csak az egyik lesz ott a márciusi salamancai erőpróbán.

Fotó: FEB

 

Hirdetés