Hirdetés
Európa

Öt koronavírusos játékos a Lyon-nál:

:

Hirdetés

Az LDLC Asvel Feminin a hivatalos honlapján bejelentette, hogy a klubnál újabb játékosok fertőződtek meg a koronavírussal.

Franciaországban minden hétfőn tesztelik a csapatok tagjait. A lyon-i klubnál múlt héten egy pozitív eset volt, a most hétfőn végzett teszteken azonban újabb öt játékosnál mutatták ki a koronavírust. Ha a profi csapatot nézzük, akkor ráadásul a tényleges szám hat, hiszen a lyon-i akadémia egyik fiatalja is koronavírusos. Az ifjú játékos pedig a felnőttek bő keretének a tagja és a profikkal edz.

Az LDLC Asvel Feminin közleménye hangsúlyozza, hogy az esetet jelentették a liga orvosi bizottságának. A sportolókat elkülönítették, folyamatosan kommunikálnak a hatóságokkal és a klub orvosi stábja felügyeli a játékosokat. A lyon-i gárda kommünikéje arra is felhívja a figyelmet, hogy pszichológus is segíti a játékosokat ebben a helyzetben.

Elővigyázatosságból a teljes szakmai stáb és a klub további munkatársai közül azok, akik érintkeztek a fertőzött játékosokkal, szintén karanténba kerültek.

Fotó: LDLC ASVEL Feminin

Hirdetés