Hirdetés
Magyarország

Öt mérkőzés a hazai élvonalban:

:

Hirdetés

Szombaton öt mérkőzésre kerül sor a hazai élvonalban. Nézzük röviden, hogy milyen párosítások lesznek.

A játéknap és egyben a forduló rangadója az Aluinvent DVTK és az NKE-FCSM Csata összecsapása. A találkozót már részletesen felvezettük korábbi összeállításunkban.

Pályára lép 16 óra 30 perctől a címvédő Sopron Basket. Gáspár Dávid együttese a Vasas Akadémiát fogadja. A soproni keret fele érdekelt volt az Eb-selejtezőkön, de szerda reggel már együtt tudott edzeni a címvédő. A klub pedig arról adott tájékoztatást, hogy Briann January is újra bekapcsolódhatott a munkába. A Gdynia elleni Euroliga találkozó előtt tökéletes alkalom lehet ez az összecsapás, hogy rendezze a sorait a Sopron. Ugyanez igaz a Vasasra is, hiszen a folytatásban Földi Attila tanítványainak jön a BEAC, TFSE, ZTE trió. Közvetlen riválisok, akik ellen a Magyar Kupa szereplés lehetősége el fog dőlni.

Az Atomerőmű KSC Szekszárd az ELTE-BEAC Újbudát fogadja. Pályaválasztói csere és időpontmódosítás után 16 órától Szekszárdon mérkőznek a felek. A szekszárdi csapathoz kapcsolódó hír, hogy a felkészülési mérkőzéseken Ty Marshall másfél hónap kihagyás után újra játszott és elkezdte visszanyerni formáját. Krnjics Szara személyében pedig a Magyar Kupa győztes csapat centere tért vissza. A BEAC-nak talán a szünet előtti időszak nem sikerült a tervek szerint, de az elmúlt hetekben együtt dolgozhatott a teljes keret, ami esélyt kínált a regenerálódásra.

A TFSE-MTK az UNI-Győr MÉLY-ÚT csapatát fogadja 18 órától. Nagyon vegyes időszak után fordult a Győr a szünetre. A bajnokságban ponterős játékkal hozta a kötelezőket Milos Pavlovic gárdája és a portugáliai siker az Európa Kupa esélyeket is életben tartotta. Az érem másik oldala a Gernika és a Salamanca elleni nagy arányú vereségek. A klub arról adott tájékoztatást, hogy a beteg Dúl Pankára biztosan nem számíthat, viszont Raksányi Krisztina nyári bokaműtétjéből felépült, így akár már a TFSE ellen visszatérhet. Vele egyértelműen javulnak a rotációs lehetőségek. Nagy teszt lesz, hogy egy olyan támadó-erővel rendelkező csapat, mint a TFSE ellen, mire megy a Győr. A spanyolországi vendégjátékoknál mindenképpen stabilabb védekezésre lesz szükség. A TFSE az idei szezon nagyon kellemes meglepetése volt eddig. Korszerű kosárlabdát mutatva, ponterős teljesítménnyel szerzett értékes győzelmeket Magyar Bianka együttese. Az újonc legnagyobb erénye egységesség, az önbizalom és erre építve az, hogy a légiósok mellé mindig akadt, aki elő tudott lépni a magyar magból.

A PINKK Pécsi 424 vendége pedig a ZTE NKK lesz a nyitó meccsen 15 órától. Két olyan csapat találkozik, amely az őszi időszakban edzőt cserélt. A zalaegerszegi váltás a frissebb hír és Horváth Zsófiával hosszan beszélgettünk is ennek kapcsán. Nagyon sok minden eldől a következő időszakban zalaegerszegi szempontból, miután december 14-ig jön a három közvetlen alsóházi rivális – sorrendben PINKK, BEAC, Vasas – elleni találkozó és közben még a szezont extra formában kezdő TFSE-MTK elleni összecsapás. Érdekes lesz figyelni, hogy az edzőváltás után merre indul el a csapat. A PINKK az egyetlen csapat a mezőnyben, amelyik minden meccsén 80 pont felett kapott. Ráadásul Tetyana Yurkevichus sérülése a rotációt teljesen felülírta. Meglepetés lenne, ha most szerezné meg az első győzelmét a pécsi gárda.

Menetrend

15:00 PINKK-Pécsi 424 – ZTE Női Kosárlabda Klub
16:00 Atomerőmű KSC Szekszárd – ELTE BEAC Újbuda
16:30 Sopron Basket – Vasas Akadémia
17:00 Aluinvent DVTK – NKE-FCSM Csata
18:00 TFSE-MTK – Uni Győr MÉLY-ÚT

Hirdetés