Hirdetés
Európa

Öt mérkőzés az Euroligában:

:

Fotó: FIBA.Bsketball

Hirdetés

Szerdán a női kosárlabda Euroliga 12. fordulójának öt mérkőzését rendezik. Bár ismét több a halasztás, de a naptárban maradt találkozók lebonyolításával valamennyire halad a sorozat az alapszakasz zárása felé. Emiatt pedig minden párban óriási a tét.

A magyar csapatok közül a Sopron Basket szerdán 17 órától a Dinamo Kurszk vendége lesz. A találkozó előtt Laczka Miklós másodedző, illetve állandó szakértőnk Károlyi Andrea is beszélt a várakozásairól. Az Atomerőmű KSC Szekszárd jekatyerinburgi találkozója halaszásra került, ezzel kapcsolatban a klub közleménye ITT olvasható.

Az A-csoportban rendezik a nap csúcsrangadóját. Ez Final4 párosítás is lehet, miután a Salamanca az USK Prahát fogadja. A prágaiak a Jekatyerinburgtól tisztes helytállás mellett úgy kaptak ki, hogy Alyssa Thomas játékára nem számíthattak. A Salamanca pedig a Covid leállásból a hétvégén tért vissza, amikor a Velencét verték komoly erődemonstrációt tartva. Ez a csapat Kahleah Copper-rel kiegészülve egészen brutális. Az USK Prahának a hétvégi bajnokija elmaradt, így többet készülhettek a rangadóra. Ebben a nyolcasban rendezik a FIBA által a “hét mérkőzésének” választott TTT Riga – Lattes Montpellier mérkőzést. Mindketten öt győzelemmel állnak, a győztes nagy lépést tesz a negyeddöntő felé.

A B-csoportban a Sopron Basket kurszki fellépése mellett láthatjuk a Galatasaray és a Spar Girona csatáját. A Galatasaray együtteséhez megérkezett Kelsey Plum és a kötelező vizsgálatok után kedden együtt edzett társaival. A Girona egy meghatározó játékosára pozitív teszteredmény miatt nem számíthat. Ha a Galatasaray életben akarja tartani negyeddöntős álmait, nyernie kell. A Girona egy sikerrel szinte biztos, hogy továbbjutó lenne. Lesz egy VBW Arka Gdynia – Basket Landes párharc is, ahol a franciák az Európa Kupás álmaik életben tartásáért mennek. A Covid fertőzést eddig ebben a téli hullámban megúszták és két bajnokijukat 2022-ben megnyerték, így joggal bizakodhatnak.

Menetrend

A-csoport

18:00 TTT Riga – Lattes Montpellier
20:30 Perfumerias Avenida – USK Praha N

B-csoport

17:00 Dinamo Kurszk – Sopron Basket
18:00 Arka Gdynia – Basket Landes
18:00 Galatasaray – Spar Girona

A mérkőzések élőképes közvetítése a FIBA YouTube csatornáján látható, az élő statisztikák a sorozat hivatalos honlapján érhetőek el.

Hirdetés