Hirdetés
Magyarország

Öt mérkőzés jön a bajnokságban szombaton:

:

Hirdetés

A pénteki nyitány után szombaton öt mérkőzéssel folytatódnak a 12. forduló küzdelmei.

A program 14 óra 15 perctől indul, amikor az M4 Sport+ és az m4sport.hu élő közvetítése mellett összecsap a TFSE-MTK és az Uni Győr-MÉLY-ÚT. Részletes beharangozónk itt olvasható.

18 órától négy találkozó jön. A veretlen listavezető Sopron Basket a Ludovika-FCSM Csatát fogadja. A válogatott szünetben mindkét vezető, Gáspár Dávid és Tursics Krisztián is adott helyzetértékelést lapunknak. A két gárda a Magyar Kupa negyeddöntőjében szintén összeméri az erejét, ilyen szempontból mindenféleképpen pikáns párosítás ez. Mindkét csapatra komoly feladatok várnak a következő időszakban. A Sopron a Szekszárddal és a Győrrel, tehát két közvetlen üldözőjével mérkőzik, míg a Csata szintén közvetlen kihívóival, a DVTK-val és a TFSE-MTK-val méri össze az erejét. A Sopron matematikailag is bebiztosíthatja az alapszakasz első helyét, míg a Csata a 4-8. pozíció közötti versenyfutásban tehet meghatározó lépéseket. Ezen erőpróbák előtt egy ideális felvezetés lesz a szombati bajnoki találkozó.

Az Atomerőmű KSC Szekszárd a PEAC-Pécs vendége lesz. A szekszárdiak Maja Skoric kiválása ellenére a válogatott szünet előtt kiváló teljesítményt nyújtottak az Európa Kupában. Ennek köszönhetően olyan magas rangsorolást szereztek, ami bizakodásra ad okot a tavaszi folytatás előtt. Zseljko Djokics vezetőedző lapunknak értékelte is a győri szereplést. A PEAC új igazolást jelentett be, a szlovák válogatott Nikola Dudasova segíthet a külső sorban bővíteni a rotációs lehetőséget. Az első fordulós meccs váratlanul szorosan alakult. Most is érdekes lehet, hogy a szünet után miként térnek vissza a felek.

A harmadik Európa Kupa továbbjutónk a VBW CEKK Cegléd a ZTE NKK-hoz utazik. A ceglédiek a Hatay otthonában rendezett buborékban vívták ki a továbbjutást. Kostas Keramidas vezetőedző egy hosszabb nyilatkozatban foglalta össze gondolatait az eseménnyel kapcsolatban. A ZTE NKK nyeretlenül sereghajtó, de Ambrus Péter vezetőedző a válogatott szünetben nekünk is elmondta, hogy minden találkozóban fontos megtalálni a motivációt. A Vasas Akadémia és a PINKK-Pécsi 424 csatája pedig különösen a Vasas szempontjából döntő és kulcsfontosságú lehet. A rájátszásba kerülés esélyének megtartása miatt Milos Pavlovic tanítványai nem hibázhatnak.

Menetrend

14:15 TFSE-MTK – Uni Győr MÉLY-ÚT
18:00 PEAC-Pécs – Atomerőmű KSC Szekszárd
18:00 ZTE Női Kosárlabda Klub – VBW CEKK Cegléd
18:00 Sopron Basket – Ludovika-FCSM Csata
18:00 Vasas Akadémia – PINKK-Pécsi 424

Hirdetés