Hirdetés
Archivum

Ötödik gyõzelmét is megszerezte a Cegléd:

:

Hirdetés

Folytatódik a Cegléd nagy gyõzelmi sorozata, miután Cziczás László együttese 62-56-ra legyõzte az Atomerõmû KSC Szekszárdot.

A szombati játéknap rangadójára készültünk, amikor a Cegléd a Szekszárdot fogadta. A két együttes a papírforma szerint közvetlen rivális lehet majd a szezon második felében. Rangadóhoz méltó hangulat fogadta a csapatokat, a szekszárdiakat is elkísérte egy busznyi szurkoló. A CEKK utoljára 10 napja vívott bajnokit, ami szokatlanul hosszú pihenõnek számít a szezon ezen szakaszában. Ennek ellenére ez nem látszott a kezdésen, Maksimovic és Medgyessy találataival 7-2-re ellépett a CEKK. A folytatásban a Szekszárd Barber és Rymarenko pontos megoldásaival 8-7-nél átvette a vezetést és innentõl kezdve fej-fej mellett haladtak a csapatok. Szabó Dóra triplája jelentett kisebb lépéselõnyt a játékrész hajrájában hazai oldalon.

A második negyed 18-16-ról indult és amikor Szabó újabb triplája utat talált a gyûrûbe, már 7 ponttal vezetett a CEKK. Magyar Gergely a vendégek kispadján rendkívül elégedetlen volt csapatával. Ezekben a percekben több büntetõ is kimaradt szekszárdi oldalon, miközben az eladott labdák újabb lehetõségeket kínáltak a Ceglédnek. A negyed nagyobb részében 5-7 pont között alakult a differencia, ami a félidõ hajrájához közeledve átlépte a 10 egységet is. Végül Scekic büntetõinek köszönhetõen 39-30-ra felzárkózott a Szekszárd a szünetre.

A harmadik negyed nem indult jól a Cegléd számára, hiszen Cziczás László elveszítette vezérét Maja Skoricot. Ez alapvetõen egy új játékszituációt eredményezett, így amikor Õri és Scekic triplája is utat talált a gyûrûbe, 39-36-nál már hazai idõkérés miatt állt a játék. Maksimovic törte meg a hazai kosárcsendet és 44-36-nál újra visszaállt a 8 pont a felek között. A játékrész utolsó másfél perce 48-38-ról érkezett el, de a hajrá egyértelmûen a Szekszárdnak sikerült jobban. Az utolsó akcióból Rymarenko egy triplával 49-45-re módosította az állást.

A záró szakaszban sem változott a játék képe. A Cegléd Katona Szidónia és Ruttner Zsóka találataival újra ellépett 10 ponttal. A hazaiak lelkes játékkal pótolták Skoricot, így minden felzárkózási kísérletre volt válaszuk a ceglédi lányoknak. Rymarenko még 57-51-re felhozta a KSC-t, de ennél érdemben nem tudtak közelebb kerülni a vendégek. Az utolsó percbe 59-51-rõl érkeztünk. Ekkor Barber 2+1-es megoldásával 59-54-re zárkózott fel a Szekszárd, mely után Cziczás László idõt is kért. Az utolsó 40 másodpercben Medgyessy és Katona is büntetõt hibázott, de a CEKK számára ez is belefért. Végül 62-56-os hazai siker született.

Eredmény
Ceglédi EK KSC–Atomerõmû KSC Szekszárd 62–56 (18–16, 21–14, 10–15,13–11)

Hirdetés