Hirdetés
Archivum

Ötödik meccs dönt a bajnoki fináléban Romániában:

:

Hirdetés

Szombaton este rendezték Szatmárnémetiben a román bajnoki finálé negyedik mérkõzését. A hazaiak 59-56-ra legyõzték a Sepsiszentgyörgy együttesét és ezzel 2-2-re módosították a döntõt. A bajnoki cím sors így az ötödik találkozón dõl el, melynek házigazdája kedden a Sepsiszentgyörgy lesz.

Fotó: Facebook.com/primariasatumare

Fotó: Facebook.com/primariasatumare

A Sepsiszentgyörgy 2-1-es elõnyérõl vágtak neki a felek a negyedik meccsnek. A házigazda Szatmárnémeti az egyenlítés reményében lépett pályára, míg a címvédõ egy idegenbeli sikerrel bebiztosíthatta volna a bajnoki címet. A csütörtöki találkozó egy pontszegény, küzdelmes játékot hozott. Ezúttal is ebben a mederben haladt a csata, mely nem kevés fordulatot tartogatott. Az elsõ negyed végére a Sepsi-SIC 12-7-es elõnyre tett szert, de a második szakaszban 19-14-es vezetésük után gyorsan egyenlített a CSM Satu Mare. Innentõl fej-fej mellett haladtak a felek. A telt házas közönség által biztatott hazaiak 20 perc után 33-30-ra mentek.

A harmadik negyedet a Szatmárnémeti kezdte jobban és 41-34-re elléptek. Az ekkor megszerzett elõnyük a játékrész végéig kitartott. Ekkor 48-42-nél hat ponttal jártak elõrébb. A Sepsiszentgyörgy valamivel idegesebben és több hibával, pontatlanabbul játszott, mint Maikel Lopez együttese. Ennek ellenére 52-44 után még visszajöttek a meccsbe. Két és fél perc volt hátra, amikor 55-53-ra felzárkóztak. Az utolsó percben azonban a Szatmárnémeti döntõ pillanatban nem hibázott. A végül 18 ponttal záró Orosz–Oláh Andreea egy jó ütemû duplájával, majd egy sikeres büntetõvel bebiztosították a sikert, ezzel kivívva a sorsdöntõ ötödik találkozó jogát.

Eredmény

CS Municipal Satu Mare – ACS Sepsi SIC Sf Gheorghe 59-56 (7-12, 26-18, 15-12, 11-14)
Az egyik fél harmadik sikeréig tartó párharc állása 2-2.


Statisztika

Hirdetés