Hirdetés
Magyarország

Ötödször a DVTK ellen – kezdődik a Magyar Kupa a Ludovika-FCSM Csata számára is:

:

Fotó: Szilágyi Dénes / Ludovika-FCSM Csata

Hirdetés

Pénteken megkezdődik a Killik László Női Magyar Kupa nyolcas döntője, a Ludovika-FCSM Csata pedig az utolsó negyeddöntő keretein belül lép pályára a házigazda DVTK ellen. Győzelem esetén két újabb mérkőzés vár Tursics Krisztián tanítványaira, ellenkező esetben pedig véget ér számukra a kupahétvége.

Február 18., Killik László Női Magyar Kupa
20:30 Ludovika-FCSM Csata – DVTK
Miskolc, DVTK Aréna

Nem mondhatjuk, hogy ismeretlen csapat vár a Csatára a Magyar Kupa első fordulójában. A DVTK-val már kétszer találkoztak a bajnokságban, illetve az Európa KUpában is egy csoportba kerültek, ráadásul a két klub kifejezetten jó kapcsolatot alakított ki az utóbbi időben, hiszen az Európa Kupa kapcsán nagyon sokat egyeztetett – nem árt elégszer hangsúlyozni, hogy nemzetközi újoncként rengeteg tippet, tanácsot és segítséget kapott a budapesti együttes Szabó Istvántól, ami hozzájárult a sikeres rendezésekhez. Most azonban szeretne a fővárosi gárda jóval udvariatlanabb vendég lenni, mint a legutóbbi két alkalommal.

Mindkétszer hiányos kerettel érkeztek Diósgyőrbe, ráadásul pont azon a poszton voltak kevesebben, ahol a miskolciak igazán erősek – nem is bírta el Tursics Krisztián együttese Zele Dorina vagy Hegedűs Janka nélkül. Érdekesség még, hogy az idei Miskolc elleni mérkőzéseken, hogy folyamatosan változó játékosállományok csaptak össze a felek. A hazai Európa Kupa mérkőzésen nem állt rendelkezésre Simon Zsófia, a miskolci visszavágón az egyik oldalon Bogicevic, a másikon Simon és Zele nem játszhatott, az idegenbeli bajnokira megérkezett Vorpahl és Hayes, viszont nem öltözött át már az anyai örömök elé néző Medgyessy Dóra – ráadásul közben edzőt is cserélt a DVTK – a fővárosiaknak pedig a Balogh-Hegedűs-Simon-Toman négyest kellett nélkülöznie. A pénteken kezdődő Magyar Kupa első, esti találkozóján már nem lesz ott a pályán a kézsérülést szenvedő Keyona Hayes, a Csatából pedig biztosan hiányozni fog a Pécsre igazoló Simon Zsófia, és a rehabilitációját töltő Toman Petra – ott lesz viszont a klub legújabb igazolása, Japreece Dean.

A két csapat között jelenleg 1-3-as mérleg van, emellett pedig a miskolci helyszín, illetve a DVTK erős kerete is azt mondatja velünk, hogy nem a Ludovika-FCSM CSata a párharc esélyese, azonban – tavalyhoz képest – most nem Euroligás ellenféllel kezdi a kupadöntőt a budapesti együttes, ez a sorsolás pedig több optimizmusra adhat okot. A két csapat kinézete is talán leginkább a bajnokság nyitómérkőzésén látottakhoz fog hasonlítani. A zsinórban három, – a DVTK ellen elszenvedett vereség után – most újra megmutathatja a csapat, hogy képes bravúrgyőzelmekre. Motiváció pedig több sem kell: ez a Magyar Kupa Nyolcas Döntője.

Az alábbiakban a Ludovika-FCSM Csata videós összeállítása látható, melyben az együttes vezetőedzője, Tursics Krisztián, illetve csapatkapitányuk, Horváth Bernadett nyilatkozott.

Forrás: csatabasketball.hu

Hirdetés