Hirdetés
Archivum

Ötödször rendezik meg a Magyar Kosárlabdázás Napját:

:

Hirdetés

Ötödször rendezik meg a Magyar Kosárlabdázás Napját, amelynek szombaton a fõvárosi Városligeti Mûjégpálya ad otthont.

Bodnár Péter, a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének (MKOSZ) fõtitkára a keddi sajtótájékoztatón elmondta, hogy a reggel 9 órakor kezdõdõ program alapvetõ célja a sportág népszerûsítése és tömegesítése. A sportvezetõ hozzátette: a Magyar Kosárlabdázás Napja igazi családi rendezvény, amelyen a B33 (három a három elleni játék) és a streetballcsapatok mellett a fogyatékkal élõk kerekesszékes együttesei is bemutatkoznak. A szervezõk az érdeklõdõkkel együtt több ezer embert várnak a Városligetbe, ahol több mint 30 pályán zajlanak majd a küzdelmek.

“Öt éve zajlik a 3×3 program az MKOSZ-ben, idén a nõi szakágban már felnõtt szinten Eb-gyõzelmet, az U18-asoknál pedig ezüstérmet szereztünk. Bízunk benne, hogy a szakág bekerül a 2020-as tokiói olimpia programjába is” – jelentette ki Bodnár Péter, hozzátéve: a nõi válogatott alanyi jogon, a férfiak pedig szabadkártyával kijutottak az októberi, kínai világbajnokságra, és a játékosokat adó klubokra való tekintettel emiatt módosulhat az NB I menetrendje is.

A Magyar Kosárlabdázás Napján rendezik meg a 24. OTP Junior adidas Streetball Challenge sorozat fináléját, továbbá a FÕGÁZ Budapest Opent is. A tízállomásos Streetball Challenge eddigi kilenc helyszínén összesen 720 csapat, csaknem háromezer résztvevõ és 30 ezer látogató volt jelen.

A kerekesszékes, valamint speciális olimpikonoknak, továbbá öregfiúknak kiírt tornával színesített szombati kosárfesztiválon megjelennek a riói olimpián érmet nyert vívók is.

Forrás: MTI

Hirdetés