Hirdetés
Archivum

Ötszöri hosszabbítás az olasz második vonalban:

:

Hirdetés

Olaszországban vasárnap este történelmi mérkõzést rendeztek, egy másodosztályú rangadón ötszöri hosszabbításra került sor.

Az összecsapáson 96-89-es gyõzelmet aratott a Carispezia La Spezia a Magika Castel San Pietro otthonában. Már elõzetesen is szoros csatára lehetett számítani, hiszen a La Spezia eddig veretlenül menetelt és a Magika Castel San Pietro-nak is mindössze egy veresége volt a vasárnapi találkozóig.

A La Spezia sokáig uralta a mérkõzést, a negyedik negyednek 8 pontos elõnnyel vágtak neki és a záró szakasz közepéig vezettek is. A Castel San Pietro azonban ledolgozta a hátrányát és így 57-57-rõl indulhatott az elsõ ráadás. A csapatok végül 25 percet tettek hozzá a rendes játékidõhöz. Amióta Olaszországban profi nõi kosárlabdázásról beszélhetünk, az ötszöri hosszabbítás rekord, de a teljes kontinenst nézve is nagyon ritka az ilyen mérkõzésszituáció.

Természetesen extrém statisztikai mutatók születtek. A La Spezia csapatából a lett center Lauma Reke végigjátszotta az összecsapást és 65 perc alatt 32 pontot, illetve 23 lepattanót jegyzett. A keveset cserélõ gyõztes csapatból még a 31 éves irányító Valentina Costa, illetve a kettes poszton játszó Marta Granzotto is 60 perc felett töltött a pályán. A Castel San Pietro szakvezetése jobban rotálta a keretét, náluk ketten 56 percnél álltak meg.

A mérkõzés videós összefoglalója

A mérkõzés hivatalos statisztikája

Hirdetés