Hirdetés
Archivum

Ott lesz a 3×3-as Európa-bajnokságon a magyar válogatott:

:

Hirdetés

Kijutott a 2018-as 3×3-as Európa-bajnokságra a magyar válogatott. Az andorrai selejtezõ sorsdöntõ utolsó meccsén a magyar lányok 21-7-re legyõzték Görögországot.

Az andorrai selejtezõ utolsó nõi mérkõzésén az volt a tét, hogy Olaszország, Szerbia és Spanyolország mellé Magyarország vagy Görögország csatlakozik a bukaresti Európa-bajnokságra sikeresen kvalifikáló alakulatok sorában. A magyar csapat hamar egyértelmûvé tette a fölényét. Bozóki Bettina, Medgyessy Dóra és Ruják Nóra pontjaival 4-0-ra léptünk el, amikor pedig Theodoreán Alexandra duplája célt ért, 6-2-re vezettünk. Játékban és fizikálisan is óriási különbség mutatkozott a két együttes között.

Az elsõ játékmegszakításhoz érkezve már 9-2-es elõnyben voltak a mieink. Miután visszatértek a csapatok a pályára, Bozóki és Ruják talált be. Öt perc elteltével ennek köszönthetõen 12-2-nél 10 egységgel jártunk elõrébb. A folytatásban Bozóki és Medgyessy villant, így amikor eljött a második rövid pihenõ, 14-3 állt az eredményjelzõn. A gyõztes kiléte nem lehetett kérdés. Arra is reális esély nyílt, hogy a 10 perces játékidõ vége elõtt elérje csapatunk a 21 pontot. Szemmel láthatóan élvezte a játékot a magyar együttes: Ruják és Medgyessy felváltva szerezte a szebbnél szebb pontokat. 1 perc 53 másodperc volt vissza, amikor pedig Bozóki értékesítette a 21. pontot érõ találatot.

A magyar válogatott 21-7-es sikerével kvalifikálta magát a szeptember 14. és 16. között Bukarestben megrendezésre kerülõ Európa-bajnokságra! Gratulálunk!

Eredmény
Magyarország – Görögország 21-7

Hirdetés