Hirdetés
Archivum

Ott lesz az Európa-bajnokságon a magyar 3×3-as válogatott:

:

Hirdetés

A magyar válogatott az Andorrában zajló Eb-selejtezõ negyeddöntõjében 15-6-ra legyõzte a házigazda csapatát. Ezzel a magyar válogatott bejutott a tornán a legjobb négy közé, így kvalifikálta magát a szeptember 2. és 4. között Bukarestben megrendezésre kerülõ Európa-bajnokságra. Gratulálunk!

A magyar válogatott az A-csoport gyõzteseként a B-csoport negyedik helyezettjével találkozott a negyeddöntõben, akik kisebb meglepetésre az andorraiak lettek. A hazaiak nem nyertek meccset a csoportkörben, de természetesen az egyenes kieséses szakasz minden tornán már egy más versenyhelyzet. Ettõl függetlenül bizakodva várhattuk a találkozót. Az elsõ perc végén Medgyessy Dóra átadásából Szabó Petra szerezte meg a vezetést a magyar csapatnak, majd másfél perccel késõbb Theodoreán növelte 2-0-ra az elõnyt. Idegesen kezdett mindkét együttes, érzõdött a tét.

Szabó Petra betörése után 3-0-ra vezettünk, amikor három perc után jött az elsõ játékmegszakítás. Összességében kézben tartotta a meccset a magyar válogatott. Uraltuk a palánk alatti területet, a hazaiak jórészt távoli dobásokkal kísérleteztek, de ezek nem értek gyûrût. Az utolsó 5 percbe 7-1-es vezetésrõl érkeztünk. Négy és fél perc volt hátra, amikor 9-2 után elõször lett sikeres egy hazai távoli kísérlet, közelebb azonban nem kerültek.

Az utolsó percek pontszegény játékot hoztak, így a magyar gyõzelem már nem forgott veszélyben. Az utolsó percbe 11-5-ös vezetésrõl érkeztünk. A végjátékban jól büntetõzött Szabó Petra, középtávolit értékesített Medgyessy Dóra, majd az utolsó másodpercben ismét Szabó volt eredményes.

A magyar válogatott 15-6-os sikerrel vívta ki a négy közé kerülést és az Eb-kvalifikációt. A torna elõdöntõjében Szlovénia lesz az ellenfél, akik a negyeddöntõben 12-10-re verték Ausztriát. Ezzel a sikerrel a célját elérte a válogatott: jó teljesítménnyel, teljesen megérdemelten jutott ki az Európa-bajnokságra. Innentõl már teher nélkül lehet szerepelni a játéknap további mérkõzésein.

Eredmény
Magyarország – Andorra 15-6

Hirdetés