Hirdetés
Archivum

Ott lesz az olimpiai selejtezõn a 3×3-as válogatottunk:

:

Hirdetés

Gyönyörûen csillogó ezüstéremmel zárult a 2019-es 3×3-as Világbajnokság a Cyesha Goree, Medgyessy Dóra, Papp Klaudia, Theodoreán Alexandra összeállítású magyar válogatott számára. Az értékes 2. hely az olimpiai kvalifikáció szempontjából is fontos lépést jelent.

A 2020-as Tokiói Olimpián debütál a 3×3-as szakág. Nyolc csapat részvételével rendezik a nõi tornát. A házigazda Japán alanyi jogon résztvevõ. A másik hét helyrõl az olimpiai kvalifikációs torna, illetve a Világranglista hivatott dönteni. Összetett folyamat végén kelnek el a kvóták.

Minden számolgatás nélkül a 2020 tavaszán megrendezésre kerülõ nagyszabású 20 csapatos Olimpiai Kvalifikációs Tornáról lehet indulási jogot szerezni. Innen az elsõ három helyezett fogja kivívni a részvételi jogot.

Erre a kvalifikációs tornára elõször a 2019-es 3×3-as Világbajnokság kvalifikált a szakágban. Az amszterdami seregszemle dobogósai, tehát az aranyérmes Kína, az ezüstérmes Magyarország és a bronzérmes Franciaország alanyi jogon résztvevõk lesznek. Ezen válogatottak tehát biztosan küzdhetnek majd az olimpiai kvótáért.

Gratulálunk a magyar válogatottnak a lehetõség kiharcolásához!

Hirdetés