Hirdetés
Archivum

Ötven millió forintból gazdálkodhat a Diósgyõri nõi kosárcsapat:

:

Hirdetés

A négy év után ismét élvonalbeli Diósgyõr nõi kosárlabdacsapata a mostani szezonban 50 millió forintból gazdálkodhat, melyet teljes mértékben a szponzorok segítségével teremtett elõ a klubvezetés.

Mindez az együttes keddi szezonnyitó sajtótájékoztatóján hangzott el, melyen Szabó Tamás, a DKSK-MISI Kft. ügyvezetõje elmondta, hogy hosszas tárgyalások sorozata vezetett el addig, amíg sikerült megtalálniuk azokat a gazdasági és szakmai partnereket, akikkel a csapat gond nélkül tud szerepelni az elsõ osztályban.

Kiderült, a csapat 13 fõs kerettel vág neki a küzdelmeknek, és célja, hogy bekerüljön az elsõ nyolc helyezett közé.

Igyekeztünk minden feltételt megteremteni, hogy zavartalan legyen a felkészülés – mondta az ügyvezetõ. – Sok elõkészületi mérkõzésen csiszolódott a csapat, a klubszerkezet felépítésében azonban még vannak teendõink. Meghatároztuk a jegyárakat, a szurkolók 500, illetve 800 forintért válthatják meg belépõiket. Mérkõzéseinket Miskolcon, a Generali Arénában rendezzük. A bemutatkozásra október 1-jén, szombaton kerül sor, amikor 18 órától a Baja együttesét látjuk vendégül.”

A szakmai oldalt Milen Vukicevic vezetõedzõ elemezte, aki harmadik alkalommal dolgozik a diósgyõri kosárlabdázásban, s ezúttal 1+1 évre kötelezte el magát.

Vukicevic azt mondta, nehéz feladatot vállalt, mert a játékosok nem egyszerre érkeztek, volt, aki csak augusztus végén csatlakozott a kerethez. Hozzátette, a gárda a felkészülés elsõ szakaszában negyvenhét edzésen vett részt, a vegyes ráhangolás során több barátságos mérkõzést is játszott külföldi csapatokkal, és tornákon is szerepelt. A szakember fájlalta, hogy nem igazán tudtak számottevõ magyar kosarast igazolni, ezért fordultak külföld felé.

Miskolcon július 14-én jelentették be, hogy a 2011/12-es idényben ismét lesz a városnak élvonalbeli nõi kosárlabdacsapata. Dr. Zsiga Marcell, a sportot is felügyelõ alpolgármester akkor be is mutatta az egyesületet mûködtetõ gazdasági társaság ügyvezetõit, Szabó Tamást és Cserhalmi Edét. A DKSK négy évvel ezelõtt omlott össze, s a pénztelenség miatt akkor meg is szûnt a klub.

A DKSK-MISI augusztus végén hirdette ki a keretét. A csapathoz szeptember elsején még Czirják Noémi csatlakozott.

MTI/wbasket.hu

Hirdetés