Hirdetés
Archivum

Papírforma eredmény Sopronban:

:

Hirdetés

Összességében magabiztosan verte a Jekatyerinburg a Sopront. A magyar együttes az elsõ negyedben megszorongatta riválisát, de az oroszok Candace Parker vezetésével a szünetre elhúztak és a harmadik negyedben el is döntötték a mérkõzés sorsát. A találkozót végül 19 ponttal húzta be Gundars Vetra hölgykoszorúja.

Szerdán az egyik legnehezebb erõpróba várt a Sopronra, a Jekatyerinburg vendégjátéka. Az orosz sztárcsapat õsszel 19 ponttal verte a soproni együttest, de azóta mindkét gárda átalakult. A vendégeknél Langhorne helyett visszatért Parker, míg a Sopronnál távozott McCoughtry és Abramzon, illetve érkezett Coleman és Eördögh. A szegedi pályafutásának lezárásán még dolgozó Németh eddig nem is edzett társaival.

Nagyon jól indult a találkozó, egy koncentrált Sopron lépett pályára, amely az elsõ 8-9 percben megszorongatta a világsztárok hadát felsorakoztató ellenfelét. Kicsivel több mint 5 perc játék után 12-8-nál idõt is kellett kérnie Gundars Vetrának. A Jekatyerinburg szakmai stábjának támadásban kellett összekapnia csapatát, meglepõen dadogott ugyanis a labda a vendégek kezében. Az idõkérés megtette hatását, Coleman duplájával még 14-9 is állt az eredményjelzõn, de ezt követõen Candace Parker vezetésével megindultak felfelé az oroszok, akik a játékrész utolsó percében már a vezetést is átvették. Így 10 perc játék után 17-19 állt az eredményjelzõn.

Ami egy negyeden át mûködött, az a folytatásban már kevésbe. Amber Holton kívûl nem volt aki húzza a Sopron szekerét. Ebben a szakaszban nem lehetett nem megemlíteni McCoughtry hiányát. 25-27 után egy 10-0-s futással elléptek a vendégek és lényegében eldöntötték a mérkõzés sorsát. Beharangozónkban nagyjából azt fogalmaztuk meg reális célként, hogy maradjon meccsben a második félidõre a Sopron. Ez sikerült is, bár egyszer 10 pont fölé nõtt a különbség, a mindig remekül küzdõ Holt a játékrész utolsó másfél percében 6 pontot szerzett és ezzel 32-41-re mentette a szünetet.

A harmadik negyedek elején a Jekatyerinburg ebben a szezonban be szokta fejezni a találkozóit és ez sajnos ezúttal sem történt másként. Bibrzycka és Gruda is betalált, amivel 5 perc játék után 5-14 volt ez a szakasz. Ekkor a differencia már nem 10, hanem 20 pont környékén mozgott. Az etap végjátékára pedig már 20 pont felett állandósult a különbség. Ebben a szakaszban Székely Norbert idõkérésekkel próbált belenyúlni a mérkõzés menetébe, egy jó ütemben választott zónával sikerült is megakasztani az orosz ostromot. Honti triplája után 44-67-es állás mellett zárult a játékrész.

Az utolsó felvonásban már a mesterek elõrébb tekintettek. Székely Norbert az átalakult keret rotációját próbálgatta, míg Vetra elsõsorban sztárjai játékperceivel gazdálkodott. Szerencsére ekkor már a különbség sem nõtt és az utolsó 6-7 percben nyugodtan kijelenthettük, hogy a helytállás sikerült, más viszont ebben az estében nem volt. Végül 68-87-nél fújták le a találkozót a játékvezetõk.

A soproni újoncok közül Eördögh bizonyította, hogy a padról tud még segíteni társainak, Coleman pedig atletikusságából adott ízelítõt. Van még munka ezzel a Sopronnal, de a rájátszására jó kis csapatot faraghat a rendelkezésre álló keretbõl Székely Norbert.


Eredmény

MKB-Euroleasing Sopron–Jekatyerinburg 68–87 (17–19, 15–22, 12–26, 24–20)

Hirdetés