Hirdetés
Archivum

Papírforma forduló Spanyolországban:

:

Hirdetés

A három élcsapat sima gyõzelmeivel folytatódott a Spanyol bajnokság. A 22. fordulóban a Valencia, a Salamanca és a Rivas Ecopolis is simán hozta aktuális találkozóját. A hétvégén a középmezõnyben alakult ki nagy csata, a Zaragoza hazai pályán verte a Soller Joventut Mariana együttesét, ezzel megint pont és mérkõzés elõnnyel áll a negyedik helyen.

A Valencia Ibizára látogatott. A papírforma nem ígért nagy csatát és ez maradéktalanul be is jött. A találkozó már a 16-26-os elsõ negyedben eldõlt. Isma Canto a nagy nemzetközi és hazai menetelés közepette kihasználta ezt a kis lehetõséget és a második félidõben már pihentette a sztárjait. A listavezetõ végül 17 pontos sikerrel tért haza. A Valenciánál a 23 pontig jutó DeLisha Milton-Jones és a 17 pontos Amaya Valdemoro volt a két legeredményesebb játékos.

A Salamanca az Asefa Estudiantes gárdáját fogadta. A végül 23 pontos hazai gyõzelmet hozó összecsapás, olyan egyértelmûen alakult, hogy az általában szûk rotációval dolgozó salamancai szakmai stáb mind a 12 nevezett játékosának lehetõséget tudott biztosítani.

A Rivas Ecopolis az RC Celta Indepo otthonába látogatott. A madridiak 14 pontos sikerébõl Ujhelyi Petra 18 perc játékkal, 11 ponttal és 6 lepattanóval vette ki a részét. A magyar különítmény másik fele, Császár Andrea 11 percet tölthetett a pályán ez idõ alatt 7 pont és 2 lepattanó került a neve mellé.

A középmezõny rangadóján és egyben a forduló mérkõzésén a Mann Filter Zaragoza hosszabbítás után 6 ponttal verte a Soller Joventut Mariana együttesét. A Zaragoza ezzel a sikerével óriási lépést tett a negyedik hely felé, ami még a rájátszás elsõ körében pályaelõnyt jelent, ami a sûrû spanyol középmezõnyben hatalmas kincsnek számít.

Eredmények

PERFUMERIAS AVENIDA – ASEFA ESTUDIANTES 83-60
GRAN CANARIA 2014 LA CAJA DE CANARIAS – REAL CANOE N.C. 77-55     
PALACIO DE CONGRESOS DE IBIZA – CIUDAD ROS CASARES VALENCIA 68-85     
C.B. OLESA – ESPANYOL – HONDARRIBIA – IRÚN 86-91
MANN FILTER ZARAGOZA – SOLLER JOVENTUT MARIANA 69-75
CADI LA SEU D´URGELL – ARGÓN UNI GIRONA 80-72
RC CELTA INDEPO – RIVAS ECOPOLIS 71-85

Hirdetés