Hirdetés
Archivum

Papírforma gyõri vereség Valenciában:

:

Hirdetés

A papírformának megfelelõen nagy arányú vereséget szenvedett a Gyõr a Valencia otthonában. A végsõ gyõzelemre is esélyes spanyol együttes 80-43-ra verte Füzy Ákos csapatát.

Nem számolhatott gyõzelmi esélyekkel a festõi Valenciában a Gyõr együttese. A hazaiak már az elsõ percben tudatosították is a szándékaikat. 62 másodperc telt el a találkozóból, amikor 6-0 állt az eredményjelzõn. 2 és fél percet kellett várni az elsõ gyõri pontra, ekkor Hollingsworth volt eredményes és ezzel módosult 8-2-re az állás. Az ezt követõ magyar támadásnál Laklóth szerzett egy triplát és ezzel 8-5-re zárkózott fel Füzy Ákos csapata. Ezekben a percekben még sikerült tartani a lépést, de a negyed második félében ritmust váltott a hazai gárda és a játékrész végére 29-7-re léptek el.

A második etap elején sem változott a mérkõzés menete, 34-7-nél a jekatyerinburginál is súlyosabb vereség képe rajzolódott ki. Szerencsére jött azonban Hollingsworth, szerzett egymás után három támadásból 6 pontot és ezzel nemcsak kozmetikázott az eredményen, de a társaiba is életet lehelt. A negyed utolsó két percébe egy lényegesebb barátságosabb 43-22-es állásról érkeztek a felek. A szünet elõtti másfél perc viszont nem sikerült, így 20 perc játékot követõen végül 52-22-re vezettek a spanyolok.

A gyõriek a szünetben már 17 eladott labdánál tartottak, miközben a hazaiak csak 6-nál. Ebben az adatban mindössze annyi a bosszantó, hogy nem egy alkalommal lépéshibából vagy figyelmetlenségbõl szórta el a labdát a magyar együttes. Azaz teniszbõl lopva a kifejezést, ki nem kényszerített hibákról volt szó.

A harmadik negyedre érkezve már természetesen nem volt kérdéses, hogy melyik csapat hagyhatja el gyõztesen a pályát. Ugyanakkor az oroszországi túrához hasonlóan ez a játékrész is lehetõséget kínált a szépítésre vagy legalább a különbség szinten tartására. Sikerült ugyanis mérsékelni az eladott labdák számát és a hazaiak is bele-bele hibáztak a játékba. Rasheed három büntetõje után 54-27-nél még 30 pont alá jött a Gyõr, de ezt követõen Lauren Jackson triplából volt eredményes és megint elkezdett hízni a differencia. 30 perc után 67-35-re vezetett Natali Hejkova együttese.

A negyedik szakaszban már csak az volt a kérdés, hogy sikerül-e faragni a hátrányon. Ez végül nem jött össze, sõt a végjátékban már a 40 pont környékén mozgott a különbség. A vége 80-43 lett. Ez is 37 pontos vereség, mint a jekatyerinburgi, de a látottak alapján, itt a játék képe jóval kedvezõtlenebb volt.

A Valencia együttesében minden nevezett játékos pályára lépett és szerzett pontot. A legeredményesebbnek a 18 egységig jutó Wauters bizonyult. Honti Kata 21 percet töltött a pályán, ez idõ alatt 3 pont, 5 gólpassz és 4 lepattanó került a neve mellé. Gyõri oldalon a 13 pontot és 7 lepattanót szerzõ Quanitra Hollingsworth emelhetõ ki.

Eredmény
Ros Casares Valencia – UNI Seat Gyõr 80-43 (29-7, 23-15, 15-13, 13-8)

Statisztika

Hirdetés