Hirdetés
Archivum

Papírforma negyeddöntõk a Francia Kupában:

:

Hirdetés

A hétvégén a rendezték a Francia Kupa negyeddöntõit. A párharcok egy mérkõzésen dõltek el. A szezon három legjobb csapata mellett a Toulouse jutott a legjobb négy közé.

A Bourges 81-61-re verte a Mondeville-t. Itt a két csapat között már az elsõ negyedben 12 egységre nõtt a differencia. Innentõl kezdve a Mondeville csak felzárkózni tudott, de fordításra nem volt esélye. A nagy különbség a végjátékban alakult ki. Leedham 16, Miyem 14, Tolo 13 ponttal vette ki a részét a sikerbõl.

A Lattes Montpellier-nek nem volt ennyire könnyû dolga, a Charleville-Mezieres gárdáját mindössze 77-69-re verték. A két csapat között a negyedik szakasz elején ugrott 14 pontra a különbség. A lettek rutinos klasszisa Gunta Basko 22 ponttal lett csapata legeredményesebbje.

Folytatja nagy menetelését az idei szezonban a Villeneuve d’Ascq, a kupa negyeddöntõjében a Tarbes együttesét magabiztos játékkal 66-46 arányban gyõzték le. A lille-i együttes keretébõl hárman is 10 egység fölé jutottak.

A Toulouse és az Angers párharcában az volt a tét, hogy a három „nagy” mellett melyik csapat játszhat még elõdöntõt. Ez végül szoros végjátékban a Toulouse lett, miután 70-64 arányban gyõztek. A horvát válogatott irányítója Misura 20 pontot szerzett.

Eredmények

Toulouse MB – UF Angers 70-64
USO Mondeville – Bourges Basket 61-81
Lattes Montpellier – Charleville-Mezieres 77-69
Villeneuve d’Ascq – Tarbes GB 66-46

Hirdetés