Hirdetés
Archivum

Papírforma párosítások az orosz elõdöntõkben:

:

Hirdetés

A hétvégén lezárultak a negyeddöntõ párharcok Oroszországban. A három Euroliga csapat gond nélkül jutott tovább, a Szpartak Moszkva pedig saját életét nehezítette meg.

Oroszországban 1-2-es rendszerben rendezik a negyeddöntõket. Ez azt jelenti, hogy az elsõ meccs házigazdája az alacsonyabban rangsorolt gárda. A második és szükség esetén a harmadik találkozókat rendezi a magasabban rangsorolt alakulat. Amennyiben sorsdöntõ harmadik találkozóra kerül sor, azt rögtön a második meccs másnapján lejátsszák.

Szombaton került sor a második találkozókra. Az UMMC Jekatyerinburg 108-48-ra kiütötte a Novoszibirszket. Az eltiltásból visszatérõ Diana Taurasi 25 ponttal lett csapata legeredményesebbje. Az Orenburg a 14 pontos Anoykina vezérletével 86-66-ra verte az MBA Moszkvát. A Dinamo Kurszk pedig a Krasznojarszkot 75-68-ra múlta felül. Itt a francia válogatott Miyem remekelt, 18 pontig jutott.

Egyetlen párosításban került sor a harmadik meccsre. A szombati találkozón a Vologda a félidei 11 pontos hátrányából talpra állva 65-61-es gyõzelmet aratott a Szpartak Moszkva otthonában, így vasárnap ismét randevúztak a felek. A Szpartak Moszkva semmit sem bízott a véletlenre. A viszonylag szorosabb elsõ félidõ után a harmadik negyed végére 10 pontra növelte elõnyét és ezt a záró szakaszban megduplázta. Maria Vadeeva 19 ponttal és 13 lepattanóval dupla-duplával zárt.

Az elõdöntõk párosítása
UMMC Jekatyerinburg – Szpartak Moszkva Vidnoje
Nagyezsda Orenburg – Dinamo Kurszk

A párharcok április 21-én kezdõdnek.
 

Hirdetés