Hirdetés
Archivum

Papírforma vereséget szenvedett a PEAC Belgrádban:

:

Hirdetés

A papírformának megfelelõen a PEAC Pécs együttese vereséget szenvedett Belgrádban a Partizan Galenika otthonában. A pécsiek 89-53 arányban maradtak alul, de a két csapat között már egy negyed után 14 pontos differencia alakult ki.

Az Adria Liga nem túlzás azt állítani, hogy toronymagasan legerõsebb csapatánál a Partizan Galenika otthonában vendégszerepelt szombaton este a PEAC-Pécs. A neves ellenfélhez a pécsi csapat megerõsödve utazott, miután közel egy hónap kihagyást követõen visszatért Fûrész Dia.

A pécsiek a szerb együttessel már a felkészülés során is találkoztak és akkor úgy szenvedtek 73-40-es vereséget, hogy a szünetben mindössze 13 pont volt a két alakulat között. Most ez a differencia már az elsõ negyed végére kialakult. Pedig nem így indult, a pécsiek az elsõ percekben még vezettek is. 9-9 után azonban az elsõ negyed utolsó 5 percét 20-6-ra hozta a hazai gárda.

A második etap elején nem sikerült megfogni a találkozót. A hazaiak 33-15-re léptek el, így Zeljko Djokic idõkérésére két percet sem kellett várni. A mérkõzés menetén azonban ez sem változtatott, a pécsiek szakvezetõje így a 17. percben 41-23-nál kénytelen volt ismét magához rendelni a tanítványait. A hazaiak az elsõ félidõben a játék minden elemében jobbnak bizonyultak. Az addig pályára lépõ minden játékosuk szerzett pontot – Milica Dabovic már 10 egységnél járt – és 18-8-ra nyerték a lepattanókért folytatott csatát. A pécsieknél eközben egyedül Horváth Lillában volt pont, aki szintén 10 egységig jutott.

A 46-27-rõl induló harmadik negyedre sok nyitott kérdés nem maradt, pillanatok alatt 20 pont fölé ugrott a különbség. A pécsieknél Andrea Barbour remekelt ezekben a percekben, aki a félidei négy pontjához 8-at tett hozzá a harmadik etapban. 30 perc után végül 64-39 állt az eredményjelzõn. A negyedik negyedben engedett a palánk alatti szorításából a belgrádi együttes, ami esélyt adott az addig mindössze 6 pontot és 1 lepattanót jegyzõ Jaeschke számára. A pécsiek amerikai centere az utolsó 10 percben 8 pontot szorgoskodott össze. Ettõl függetlenül ezt a negyedet 25-14-re nyerték a hazaiak, akik magabiztos játékkal õrizték meg a veretlenségüket.

A szerbek kiváló dobóformát mutattak, 10 triplát szereztek, miközben a pécsieknél a 8-ból egyetlen távoli kísérlet sem talált utat a gyûrûbe. A Partizan legjobbja a 19 pontos Milica Dobvic volt, de rajta kívül még hárman értek el kétszámjegyû pontot. A pécsiek legeredményesebbje pedig Amy Jaeschke lett. Zeljko Djokic a mérkõzés során figyelt a rotációra, 26 percnél többet egyetlen játékosa sem töltött a pályán.

Eredmény

Partizan Galenika – PEAC Pécs 89-53 (29-15, 17-12, 18-12, 25-14)

Hirdetés