Hirdetés
Archivum

Papp Klaudia a gyõri szerzõdés hátterérõl:

:

Hirdetés

Ahogy arról nagy terjedelemben beszámoltunk a klub közleménye alapján, a CMB Cargo UNI Gyõr szerzõdtette a következõ évadra Papp Klaudiát. A 3×3-as válogatott játékosa az ELTE-BEAC Újbudától szerzõdött Gyõrbe. A döntés hátterérõl az M4 Sport Kosárlabda Magazinjában nyilatkozott.

Papp Klaudia kiváló szezont teljesített az ELTE-BEAC Újbudánál. Elsõ profi évében az alapszakasz 18 mérkõzésén 25.4 perc alatt 13.6 pont, 3.9 lepattanó és 2.9 gólpassz volt az átlaga. Az alsóházi rájátszásban bokasérülése után két mérkõzésen tudott pályára lépni. Ezeken az átlaga 16 perc alatt 6.5 pont, 1.5 lepattanó és 2.5 gólpassz lett.

“Mindenféleképpen szerettem volna olyan klubban folytatni – ha van lehetõségem rá –, ami a ranglista élén helyezkedik el. 24 éves vagyok, az elsõ profi szezonomat teljesítettem és mondhatni nem maradt sok idõm arra, hogy a maximumot kihozzam magamból. Megmutassam a karrieremben mire vagyok képes.” – kezdte nyilatkozatát az M4 Sporton a 24 éves irányító, majd így folytatta:

“Amint jött ez a lehetõség, nem is nagyon gondolkoztam, hogy menjek-e vagy sem. A karrierem szempontjából nagyon fontos az, hogy minél feljebb igazoljak és ott a legtöbbet hozzam ki magamból.” – fogalmazott Papp Klaudia, akinek sajátos, de egyben tanulságos ívet mutatott eddig a pályafutása. Elvitatatlan tehetsége hamar utat tört magának, de egyetemi tanulmányai mellett tette le a voksát, gyógytornász diplomát szerzett Nyíregyházán és ezt követõen vágott a profi karrierbe. Errõl is beszélt az M4 Sporton:

„Nagyon nehéz kérdés sok sportoló életében, hogy egyetem vagy profi karrier. Én azt tartottam szem elõtt, hogy egy profi sportoló életében mindig jöhet egy olyan sérülés, ami keresztbe vághatja a karrierjét. Én nagyon féltem ettõl, hogy bekövetkezik az ilyesmi. Úgy gondoltam, hogy valamilyen szakma legyen a kezemben, amihez tudok nyúlni a profi karrieremet követõen is. Nagyon nehéz lett volna a kettõt összehangolni. Próbáltam megtenni, hívtak az egyetemi éveim alatt is klubok, de nem tudtam a kettõt párhuzamban megoldani. Úgy határoztam tehát, hogy elõbb befejezem az egyetemet és után csak a kosárlabdára fogok fókuszálni.” – összegzett az irányító, aki Gyõrben középiskolai oktatási lehetõséget is kap, ahol kamatoztathatja megszerzett értékes tudását.

Ha megnézzük a gyõri keretet, látható, hogy 1-es, 2-es poszton több kiváló játékos követel helyet magának. Nagy verseny körvonalazódik. „Izgatottan várom. Biztos vagyok benne, hogy ebben az elkövetkezendõ idõszakban sokat fogok tanulni. Megpróbálom kihozni a maximumot minden edzésen. A mérkõzéseken pedig megragadni azt a lehetõséget, amit biztosít nekem az edzõ. Minden percért fogok küzdeni, ezzel nem lesz probléma.” – összegzett Papp Klaudia, akire nyáron még a klubszezon elõtt is komoly feladat vár: legközelebb a 3×3-as Világbajnokságon a felnõtt válogatottunk tagjaként.

Hirdetés