Hirdetés
Archivum

Parádés elsõ félidõvel verte a PEAC a szétesõ Novi Zagrebet:

:

Hirdetés

A PEAC-Pécs egy félidõ alatt 50-23-ra lépett el a Novi Zagreb együttesétõl és végül 87-64-es gyõzelmet aratott. A pécsieknél az ihletett formában játszó Nevena Jovanovic 19 pontot szerzett.

A PINKK elleni presztízsrangadó és a Dinamo Moszkva elleni Európa Kupa nyolcaddöntõ elsõ mérkõzése után egy újabb nehéz ellenfél várt a PEAC-Pécsre. A Novi Zagreb pécsi fellépésének a Rózsahegy-Sopron találkozó kapcsán már kiemelt szempontból volt tétje. A Kassa mögött a zágrábiak, a Sopron és a PEAC jutott a négyes döntõbe. Aki az alapszakasz végén a negyedik helyet szerzi meg, az a szlovák bajnokkal találkozik. A vasárnap esti mérkõzés gyõztese lépéselõnybe került a másik két közvetlen riválisával szemben.

A zágrábiak Pécsre is az új igazolásaikkal a keretben érkeztek, míg a PEAC színeiben nem szerepelt Ieva Kublina. A lett center befáslizott térddel ült a kispad végén. Hamar bebizonyosodott azonban, hogy a PEAC Kublina nélkül is kiváló formában van. Nem telt el négy perc, amikor Fûrész Dia triplájával már 10-2-re ellépett a pécsi együttes. Érkezett is a horvát idõkérés, de a vendégek szakvezetõje nem tudta felrázni csapatát.

A zágrábiak a játékosállományukhoz képest csalódást keltõ teljesítményt nyújtottak. A PEAC az elsõ negyed hajrájában könyörtelenül megbüntette a horvátok pontatlanságait. Az elsõ szakasz utolsó két és fél percét 13-4-re hozták a pécsiek és ezzel 24-9-re léptek el. Az elsõ szakasz végén LaToya Williams már 8 pontnál járt. A pécsiek amerikai légiósa érdekes csatát vívott a nagy testû horvát centerrel Luca Ivankovic-csal. Williams a mozgékonyságát kihasználva tudott eredményes lenni.

A második negyed elején Jovanovic triplája és két büntetõje után átlépte a 20 pontot a pécsi elõny. A zágrábiak kosárcsendjét Ivankovic törte meg. A második negyed közepéig egyedül a center szerzett mezõnykosarat a horvát csapatból, ami a külsõ sor komoly kritikája volt. A két csapat között 20 egység felett állandósult a különbség. A félidõ végén Williams és Nagy-Bujdosó ziccereivel megszerezte 50. pontját is a PEAC. A félidõ vége elõtt 25 másodperccel Zeljko Djokic kért idõt, hogy az utolsó pécsi akciót átbeszélje a csapatával. Ebbõl labdaeladás lett, ami nagy bosszúságot okozott a kispadon, de összességében egy kiemelkedõ elsõ félidõt produkált a PEAC.

Teljesen ellentétes képet festett a két együttes. Egy önbizalomtól duzzadó jó formában lévõ csapat látott vendégül egy szétesõen és helyenként ötlet nélkül játszó gárdát. Az 50-23-ról induló harmadik negyed elsõ akciójából Raksányi talált be, ezzel kialakítva a legnagyobb különbséget a mérkõzésen, ami 29 egység volt. Erre a horvátok egy 12-2-es szériával válaszoltak. Sokat szigorított a védekezésén a Novi Zagreb, ami nem ízlett a PEAC-nak. Zeljko Djokic azonnal idõt is kért, mely után Jovanovic triplával törte meg a horvát felzárkózást.

A PEAC gyõzelme ugyan nem forgott veszélyben, de a mérkõzés új irányt vett. A Novi Zagreb rengeteg reklamálással és apró faultokkal tette töredezetté a játékot. Milica Dabovic meg is kapta a „hisztis szöszi” jelzõt a lelátón. A harmadik szakasz utolsó három percébe 63-38-nál horvát idõkérés után fordultunk, de a különbség ezt követõen sem változott érdemben. A harmadik szakasz Ivezic triplája után 68-45-ös állással zárult.

A negyedik negyed elején Komplet és Dabovic pontjaival 68-50-re sikerült felzárkózniuk a vendégeknek. Erre a kisebb szériára Nagy-Bujdosó egy triplával válaszolt, ami ismét visszaállította a 20 pont feletti különbséget. A záró szakaszban a horvát csapat nem a legszimpatikusabb arcát mutatta. Jelena Ivezic két technikait is kiharcolt magának folyamatos szövegeléssel. Az utolsó 5 percben a pécsi fiatalok jutottak szóhoz, akik tartották a különbséget.

Eredmény
PEAC-PÉCS–Novi Zagreb 87–64 (24–9, 26–14, 18–22, 19–19)

Hirdetés