Hirdetés
Archivum

Parádés meccs, Maya Moore az MVP a WNBA All-Star gálán:

:

Hirdetés

Szombaton a késõ esti órákban került sor a WNBA 2018-as All-Star gálájára Minneapolisban a Minessota Lynx otthonául is szolgáló Target Centerben. Az új formátum jelesre vizsgázott. Az MVP Maya Moore lett.

Fotó: Twitter.com/WNBA

Fotó: Twitter.com/WNBA

Teljesen telt ház fogadta a csapatokat a Target Centerben, ami a hivatalos adatok szerint 15922 fõt jelentett. Minneapolisban a WNBA egyik legjobb közönsége van, akiket igyekeztek is kiszolgálni. A profi szervezésen túl négy hazai játékos lépett pályára a gálán. A szurkolóknak már csak miattuk is érdemes volt kilátogatni. Új lebonyolítás debütált, ahol két csapatkapitány – jelen esetben Elena Delle Donne és Candace Parker – választott a legtöbb szavazatot kapó játékosok közül. Ennek megfelelõen a régi Kelet-Nyugat felosztás tekintetében teljesen felborultak az arányok. A 22 játékosból 16 tartozott klasszikus értelemben vett nyugati gárdához.

Az elsõ félidõben nem alakult ki nagy különbség a felek között. Az elsõ szakasz végén Elena Delle Donne csapata vezetett 31-27-re. A második negyedben elõállt az a történelmi pillanat, hogy a liga örökranglistáit tekintve a legjobb pontszerzõ (Diana Taurasi), a legtöbb lepattanót gyûjtõ (Rebekkah Brunson) és a legtöbb gólpasszt kiosztó játékos (Sue Bird) egyszerre volt a pályán. Élvezetes, kifejezetten szórakoztató meccs kerekedett. Pár ponttal Delle Donne csapata járt elõrébb, ahol A’ja Wilson remekelt. Egymaga a második negyedben 12 pontot szerzett. Végül a szünetben 54-50-re vezettek is.

A félidõben került sor a tripladobó-versenyre, mely Allie Qiugley gyõzelmét hozta. A harmadik negyedben Candace Parker együttese került fölénybe. A keretükben Maya Moore remekelt, aki végül 18 ponttal zárt, leszedett 8 lepattanót és kiosztott 6 gólpasszt. Moore a ponterõs teljesítményével elérte pályafutása 110. pontját is a gálák történetében. Ezzel megelõzte Tamika Catchings-t és jelenleg a legeredményesebbnek számít ezen a téren. A klasszis teljesítménye után az MVP címét is elhódította Moore. Ezzel Lisa Leslie után a második háromszoros All-Star MVP lett a WNBA törtében. 

A harmadik etapot végül 34-24-re nyerte Candece Parker együttese, amivel 84-78-ra fordítottak. Bár egy gálán a gyõztes kiléte mindig másodlagos, de a negyedik negyedben érzõdött a presztízs. Végül a Candace Parker nevével fémjelzett gárda behúzta a gyõzelmet. Az utolsó másodpercekben a találkozót Liz Cambage zsákolása zárta. Kifejezetten jó érzésekkel ért véget a 2018-as gála. Az új lebonyolítás érezhetõen feldobta a mezõnyt. A játékosok is szemmel láthatóan élvezték a rendkívül profin lebonyolított eseményt, melyhez a minneapolis-i közönség is partner volt.

Eredmény
Team Candace Parker – Team Elena Delle Donne 119-112 (27-31, 23-23, 34-24, 35-34)

Statisztika

Hirdetés