Hirdetés
Archivum

Párizsban megkezdõdött a francia bajnokság:

:

Hirdetés

A szokásos párizsi szezonnyitó hétvégével kezdetét vette a francia bajnokság. Az ismét közönségsikert hozó rendezvényen a tavalyi két döntõs, a Bourges és a Tarbes is könnyed gyõzelmeket ünnepelhetett.

A bajnoki címvédõ Bourges az újonc nizzai együttessel játszott. A kiscsapat egy félidõn át szépen tartotta magát, de a harmadik negyedben a Bourges érvényesítette a fölényét és összességében magabiztos gyõzelmet aratott. A nagy visszatérõ Celine Dumerc 13 pontot szerzett, a Bourges legeredményesebbje a 15 pontos Catherine Joens volt. Az elmúlt szezon ezüstérmese, az idei évadra megerõsödõ Tarbes a 13 pontos Paoline Salagnac vezetésével 78-65 arányban verte a szintén újonc Lyon alakulatát.

A Challes-les-Eaux és a Nantes összecsapásán pályára lépett Regina Palusna. A Nantes az anyai örömök elé nézõ centere Bernadette N’Goyisa helyére igazolta le a Pécsrõl közelmúltban távozó szlovák játékost. Palusna már az elsõ mérkõzésén 30 percet kapott Laurent Buffard-tól és 10 ponttal, illetve 7 lepattanóval hálálta meg a bizalmat. A Nantes számára egyébként nem sikerült jól a találkozó, 74-58 arányú vereséget szenvedtek.

Eredmények

Lattes Montpellier – Hainaut Basket 73-60
Nantes Rezé – Challes-les-Eaux 58-74
Aix-en-Provence – Villeneuve d’Ascq 91-94
Bourges – Nice 60-48
Mondeville – Charleville-Mézières 53-52
Arras – Basket Landes 77-52
Tarbes – Lyon 78-65

Hirdetés