Hirdetés
Archivum

Parker varázslata után a bajnoki cím kapujában a Jekatyerinburg:

:

Hirdetés

Nyolc ponttal verte az Orosz Bajnokság döntõjének második mérkõzésén a Jekatyerinburg a Szpartak Moszkvát. Ezzel az uráli gárda 2-0-ra vezet a párharcban és szerda délután megszerezheti a bajnoki címet.

Mintha ismételte volna magát a történelem. A második mérkõzésen is a Szpartak Moszkva kezdett jobban, Pokey Chatman gárdája az elsõ negyedben gyorsan magához ragadta a kezdeményezést és elõnyébõl két pontot a kis szünetre is megõrzött.  A második 10 perc azonban a Candace Parker vezette Jekatyerinburgról szólt, ennek megfelelõen a hazaiak fordítottak, sõt 5 pontos elõnyre tettek szert.

A Szpartak Moszkva ugyanott tartott, mint szombaton. A végül 43 pontig jutó Parkerrel és az uráliak magas sorával nem tudtak mit kezdeni, miközben a 14 pontos Taurasi-tól ismételten elmaradt az extra. Ezen két tény után már az is csodának számított, hogy a szünetben még nyitott volt a csata.

45-40-rõl indult a harmadik játékrész. Ekkor Sue Bird, Jekabsone és Korstin remek megmozdulásaival ellensúlyozni tudta a palánk alatti hátrányát a Moszkva, sõt egy ponton 5 ponttal meg is lépett ellenfelétõl az EuroLiga gyõztes alakulat.

61-61-nél következett be a fordulat egy felesleges szabálytalanság után Parker négy dobhatott, mivel a reklamáló Szpartak kispad technikait kapott. Mind  a négy büntetõ bement, majd oldalról jöttek a hazaiak, ez is két pontot hozott, így 67-61-re elment a vendéglátó.

Pokey Chatman hiába keverte a kártyáit, nem talált vezéregyéniséget a padon. A Szpartak már csak felzárkózni tudott, de fordítani nem. Az utolsó percekre pedig a hitét is elveszítette a fõvárosi gárda, így 87-79-re nyert a Jekatyerinburg és egy sikerre került a bajnoki címtõl.

A harmadik találkozóra szerdán magyar idõ szerint 15 órától kerül sor Jekatyerinburgban.

Eredmény

UMMC Jekatyerinburg – Szpartak Moszkva 87-79

18-20, 27-20, 14-21, 28-18

Hirdetés