Hirdetés
Archivum

Parker visszatért, rangadót nyert a címvédõ:

:

Hirdetés

Péntekrõl szombatra virradó három mérkõzést rendeztek a WNBA-ben. A Los Angeles Sparks a Washington Mystics együttesét verte, két soproni játékossal a pályán nyert a Phoenix Mercury. Az Atlanta pedig Chicagóban szerzett értékes gyõzelmet.

A legnagyobb figyelmet a Los Angeles Sparks és a Washington Mystics összecsapása kapta, hiszen azt megelõzõen adták át a 2016-os bajnoki címnek emléket állító gyûrûket a Sparks tagjainak. A remek hangulatú találkozón 99-89-es gyõzelmet aratott a Sparks. Hiába a 22 pontos Elena Delle Donne kiemelkedõ egyéni teljesítménye, a Mystics már az elsõ negyedben 34-22-es hátrányba került. Ezt követõen a Sparks tovább növelte a különbséget, a harmadik negyedben már 21 ponttal vezetett. Ebbõl ugyan faragott egy 17-4-es sorozattal a Mystics, de nem tudták szorossá tenni a csatát. A gyõztes csapat legeredményesebbje a 23 pontos Nneka Ogwumike volt. Candace Parker Törökországból történõ visszatérése után 18 pontot szerzett.

A Phoenix Mercury 78-72-re verte a San Antonio Stars-t, melynek keretében már ott volt a Törökországból visszatérõ Kayla McBride. A Mercury kezdte jobban a mérkõzést, a félidõben már 10 ponttal vezettek. A harmadik negyedet 10-2-vel indította a San Antonio és onnantól kezdve egy szoros meccs kerekedett. Végül a hajrában a Mercury pontosabbnak bizonyult. Egymást követõ második találkozón ért el dupla-duplát Brittney Griner. Ezúttal 20 ponttal és 13 lepattanóval zárt.

Ami a magyar kötõdést illeti a Mercury együttesében: Yvonne Turner 5 és fél percet töltött a pályán, két sikertelen mezõnykísérlete volt. Cayla George közel 14 perc alatt 6 pontot és 4 lepattanót szerzett.

Az Atlanta Dream 91-83-ra verte a Chicago Sky-t. A Sky együttesében Courtney Vandersloot és Allie Quigley még nem lépett pályára. A harmadik negyedben a Dream 14-4-es futása döntötte el a találkozót.

Eredmény
Phoenix Mercury – San Antonio Stars 78-72
Atlanta Dream – Chicago Sky 91-83
Washington Mystics – Los Angeles Sparks 89-99

Hirdetés