Hirdetés
Archivum

Pat Summitt már nem a Tennessee szakvezetõje:

:

Hirdetés

Bekövetkezett az, amire csak rémálmukban gondoltak a tengerentúli nõi kosárlabdázás hívei. Pat Summitt felállt a Tennessee kispadjáról. A helyét eddigi segítõje Holly Warlick veszi át.

Minden idõk legeredményesebb edzõnõjénél tavaly diagnosztizáltak kezdeti stádiumban lévõ Alzheimer-kórt. Summit az idei szezont végigcsinálta, de a minap bejelentette, hogy feláll a kispadról. A pályafutása alatt számtalan sikert elérõ szakvezetõ un. “head coach emeritus” beosztásban folytatja munkáját a Tennessee Egyetemen. Ez azt jelenti, hogy továbbra is felügyeli a szakmai programot, de a napi munkában már nem vesz részt.

Talán Pat Summitt azok közé tartozik, akit az egyetemi kosárlabdázást nem követõk számára sem kell bemutatni. 38 évig irányította vezetõedzõként a Tennessee Lady Vols együttesét, ez idõ alatt 1098 mérkõzést nyert meg (miközben csak 208-at bukott el), amivel az egyetemi sportok legeredményesebb szakvezetõjének számít. Summit 18 alkalommal vezette Final Four-ba a csapatát és nyolc bajnoki címet (1987, 1989, 1991, 1996, 1997, 1998, 2007, 2008) ünnepelhetett.

A posztját az 53 éves Holly Warlick veszi át, aki 27 évig dolgozott Pat Summitt segítõjeként a csapatnál és mind a nyolc bajnoki cím alkalmával tagja volt a szakmai stábnak.

Bár Pat Summitt nem folytatja vezetõedzõként, a 21 éves fia Tyler Summitt idén diplomázik a Tennessee Egyetemen és már elfogadta a Marquette Egyetem ajánlatát, ahol másodedzõ lesz õsztõl.

Pat Summit bejelentése a betegségérõl 2011. augusztus 23-án:
 

Hirdetés