Hirdetés
Magyarország

PEAC-Cegléd mérkőzés a válogatott szünet után:

:

Hirdetés

Pénteken egy mérkőzéssel folytatódnak a hazai élvonal küzdelmei a válogatott szünetet követően. A PEAC-Pécs fogadja 18 órától a VBW CEKK Cegléd gárdáját.

Az utolsó Európa Kupa játéknap, azaz november 7. óta egyik csapat sem játszott tétmérkőzést. A kéthetes szünetben a bajnoki tabellát tekintve azt láthatjuk, hogy a Cegléd 4 győzelemmel és 3 vereséggel a hatodik pozíciót foglalja el. A PEAC pedig 2 győzelemmel és 5 vereséggel a nyolcadik. Közeledik az alapszakasz fele, így már a Magyar Kupa nyolcas döntőjén való részvétel szempontjából is érdemes figyelni a tabellát. Nyilván még rengeteg fordulatot tartogathat a szezon, de a jelenlegi első öt helyezett igen kedvező pozícióban van. A 2-4 győzelemmel álló gárdák között viszont óriási versenyfutás lehet a további helyekért. Az egymás elleni találkozók közöttük hatványozott téttel bírnak és ez erre a pénteki párharcra is igaz.

A legutóbbi bajnoki fordulóban a Cegléd nagy bravúrt ért el a DVTK ellen hazai pályán. A PEAC pedig alulmaradt a NKE-FCSM Csatával szemben. A szünet előtti nagy rohanást az Európa Kupában a Cegléd egy valenciai vendégjátékkal zárta, a PEAC pedig magyar párharcban maradt alul a DVTK-val szemben. Ezeket az eredményeket olyan szemmel kell nézni, hogy azóta egy hosszabb szünet szakította meg a munkát és mindkét csapat adott játékost a novemberi válogatott programra. A PEAC-tól Bintou Diémé-Marizy olimpiai selejtezőn szerepelt, a bokasérülése miatt a keddi felkészülési meccset kihagyó Szabó Fanni a magyar válogatott 15-ös bő keretének volt a tagja, míg Vita Horobets az ukrán válogatott erősítette. Ceglédről Renáta Březinová szerepelt a cseh válogatottban.

Két hét szünet után nehéz kapaszkodót találni. Ilyenkor mindig óriási kérdés, hogy mennyire találják a ritmust a csapatok, ki tud egy kicsit frissebben mozogni.A Ceglédnek óriási erőssége volt a szünet előtt, hogy Higgins, Brezinova és Swanier triója mellé Gorjanácz Ágnes fel tudott lépni és extra villanásokkal – például a DVTK elleni 29 pontja – segítette társait. A PEAC-nál Meszlényi Róbert a Csata elleni mérkőzés után úgy nyilatkozott, hogy sok pozitívumot látott. Akkor nyolc triplát értékesített a PEAC. A 29 mezőnykosarára 17 gólpassz jutott, ami azt jelenti, hogy működtek az összjátékok és volt nyolc szerzett labda is. Ebből a Szekszárd elleni keddi felkészülési találkozón kevesebb látszódott, de három nap közös munka és a téthelyzet visszahozhatja erre a szintre a PEAC-ot.

Hirdetés