Hirdetés
Archivum

PEAC-DVTK magyar és Kassa-Rózsahegy szlovák rangadó következik:

:

Hirdetés

Pénteken megkezdõdött a MEL 10. fordulója. A Novi Zagreb 10 ponttal nyert Iglón, szombaton és vasárnap pedig újabb négy találkozó következik. A szombati nap csúcspontja a szlovák presztízscsata a Kassa és a Rózsahegy között, vasárnap pedig a PEAC és a DVTK vív rangadót.

Kezdjük a szombati játéknappal, amikor magyar oldalon a Sopron a Ceglédet fogadja. Elsõsorban a különbség lesz a kérdés a találkozón. Két Euroliga forduló között a Cegléd ideális ellenfél a Igor Polenek csapatának. Lehetõség egy kicsit a regenerálódásra és felkészülés a rendkívül nehéznek ígérkezõ isztambuli túrára.

A nap másik mérkõzésén a Kassa a Rózsahegyet látja vendégül. Éppen az Európa Kupa beharangozónkban emeltük ki, hogy a Rózsahegy szezonkezdete a szlovák bajnokság szempontjából messze nem olyan siralmas, mint a MEL szereplés. A szlovák csapatok ellen idén 6/1-es mutatóval rendelkeznek és csak a Kassa elõzi meg õket. A rangadó esélyese természetesen a szlovák bajnok. Magasabban rangsorolt csapatok ellen idén nem megy a Rózsahegynek. Nyilvánvalóan nagy érvágás a tavalyi egyik legjobbjuk Nadia Parker kidõlése, de túlzás lenne mindent erre fogni. A beszûkülõ rotáció és az irányítóposzton bekövetkezett változások miatt idén nem képviselnek olyan játékerõt, mint a tavalyi nagy menetelés alkalmával. A Kassa idén még minden porondon veretlen és a légiósaik közül Plenette Pierson, akit az Euroliga elsõ fordulójában MVP-nek is választottak, extra formában kezdte a szezont.

Vasárnap jön a PEAC-DVTK rangadó. Mindkét csapat kikapott idén a Soprontól, de verte a PINKK-et. Tavaly hatalmas versenyfutásban volt a két együttes – akkor az alapszakasz harmadik helyért – és jelen állás szerint idén akár a Sopron mögötti második helyrõl is dönthet ez a rivalizálás. Mindkét csapat bemutatkozott szerdán az Európa Kupában. A PEAC sokáig vezetett francia riválisa ellen, míg a DVTK a nagy különbség ellenére 36 percig kiválóan tartotta magát.

A PEAC-nál elsõsorban LaToya Williams javuló formája érdemel kiemelést, aki a döcögõs kezdés után október második felében már igazolta klasszisát. A DVTK-nál pedig a legfontosabb, hogy az Európa Kupa találkozón szerdán már minden légiós, köztük Helena Sverrisdóttir is rendelkezésre állt. Ebben a formában pedig Peresztegi Nagy Ákosnak több variációs lehetõsége van az elmúlt hetekhez képest.

A PINKK a jó rajt után egy kicsit megtorpant. Elsõsorban a DVTK-tól és a PEAC-tól elszenvedett hazai vereség lehet a fájó. Egy hosszú franciaországi buszos túra után a Somorja ellen kell pályára lépnie Roberto Hernandez csapatának. Mivel a mérkõzésnek csak a MEL szempontjából van tétje, így az elsõdleges cél az lehet, hogy kicsit rendezni kell a sorokat és lehetõség szerint a kulcsembereknek minél több pihenõt kell biztosítani. A szerdai Európa Kupa mérkõzés lényegesen nagyobb téttel bír.
 

Hirdetés