Hirdetés
Magyarország

PEAC-DVTK mérkőzés az Európa Kupában:

:

Hirdetés

Csütörtökön 18 órától magyar párharcot rendeznek a női kosárlabda Európa Kupában. A PEAC-Pécs fogadja az Aluinvent DVTK-t.

A válogatott szünethez közeledve úgy érkezik el a H-csoport magyar párharcának második felvonása, hogy a DVTK és a PEAC sem lehet elégedett a nemzetközi, illetve a hazai szereplésével. Az Európa Kupában a félidőben a H-csoportot a Landes veretlenül vezeti, míg mögöttük a mindkét magyar csapatot legyőző Cadi La Seu a második 2/1-es mutatóval. A DVTK egy győzelemmel a harmadik és a PEAC nyeretlenül a negyedik. A magyar bajnokságban az Aluinvent DVTK éppen a hétvégén Cegléden szenvedte el a második vereségét, míg a PEAC 2/5-ös mutatóval fordul majd a szünetre.

Fotó: FIBA.Basketball – DVTK.eu

Amikor nehezebben megy a szekér, akkor a soron következő Európa Kupa találkozó minden csapat életében az átlagosnál fontosabb szerepet tölthet be. Lehetőséget kínál ugyanis arra, hogy téthelyzetben, de mégsem bajnoki eredménykényszerben tudjanak építkezni, esetleg kísérletezni a stábok. Egy-egy siker pedig mindig jót tesz az önbizalomnak. Ezúttal pedig az sem elhanyagolható, hogy melyik gárda milyen érzésekkel vonul a kéthetes megszakításra. Idén annyiban nehezebb a helyzet, hogy nem a csoportkör felénél, hanem a kéthármadánál jön a szünet. Ha sikerül is egy-egy gödörben lévő csapatnak rendezni a sorokat vagy felépülnek a sérültek, a szünet után hátralévő két meccsen érdemben már nehéz javítani a pozíción.

A DVTK és a PEAC még az első fordulóban október 16-án találkozott. Az nagyon sima, 75-47-es miskolci sikert hozott. Akkor a DVTK-nál még nem számíthattak Shatori Walker-Kimbrough játékára, a PEAC-nál pedig még nem léphetett pályára a sérült Maegan Conwright pótlására igazolt Bintou Dieme-Marizy. Annak a miskolci estének a statisztikai lapja hűen tükrözi a mérkőzés képét. A DVTK a 63 mezőnykísérletéből 31-et értékesített. Ezekre ráadásul 22 gólpassza jutott és 48-35-re nyerte a lepattanócsatát. A PEAC 66-ból 17 sikeres mezőnykísérlettel zárt. Amire építhettek a pécsiek, hogy több támadó-lepattanójuk volt és amikor összeállt a védekezés, abból jöttek a szerzett labdák is. Összesen nyolc ilyen került rögzítésre a statisztikai lapra. Maradva a védekezésnél. A DVTK esetében – a Vasas elleni pasaréti sikert leszámítva – ez volt eddig az utolsó alkalom, hogy 70 pont alatt kapott a csapat. Ebben egyértelműen mutatkozik lehetőség az előrelépésre a DVTK-nak.

Egyik csapat sem várja frissen a találkozót. Amikor a PEAC alulmaradt a Csatával szemben, akkor Meszlényi Róbert is arról beszélt, hogy nem múlt el nyomtalanul a sok utazás. Tompán mozogtak a tanítványai. A DVTK Goree és Morrison bokasérülése mellett az utolsó két meccsét Medgyessy Dóra nélkül vívta meg. Cziczás László a ceglédi vereséget követően reményét fejezte ki, hogy a válogatott szünet után minden játékosa felépül.

Hirdetés