Hirdetés
Magyarország

PEAC-Pécs – ELTE-BEAC Újbuda mérkőzéssel rajtol a szezon:

:

Hirdetés

Csütörtökön este 18 órától Pécsett a PEAC-Pécs és az ELTE-BEAC Újbuda összecsapásával elrajtol a 2019/2020-as bajnoki évad.

Az első tétmérkőzés az új szezonban minden csapat életében különleges. Az edzésekkel és a felkészülési találkozókkal telt hosszú hetek után ugyanis megjósolhatatlan, hogy a tétmeccs adta terhelésre – mentális és fizikális értelemben – miként reagál egy közösség. Ez természetesen nem csak ennek az összecsapásnak, hanem az egész előttünk álló hétvégének az egyik legérdekesebb aspektusa. A szezont felvezető körképünkben már áttekintettük a PEAC és a BEAC játékos-mozgásait, ahogy a felkészülési meccseiket is követtük. Közös a két klubban, hogy többségében külföldi riválisok ellen láthattuk a csapataikat, így még kevesebb a támpont a találkozó felvezetéséhez.

Pécsett két irányba zajlottak az erősítések, hiszen egyik oldalról a magyar maghoz érkezett Szabó Fanni, Hegedűs Janka és Kaposi Pálma, míg a légiósok esetében teljes csere történt. Ezúttal Maegan Conwright, Cierra Bravard, Vita Horobets és Taisiia Udodenko négyese alkotja a külföldiek különítményét. A BEAC – ha lehet így fogalmazni – tovább fiatalodott. Az elmúlt évad második felét légiósokkal megerősödve töltötte Balogh Judit együttese és a szezont lezáró 9 meccses győzelmi sorozatot azt mutatja, hogy ők valóban új impulzusokat is hoztak. Ezúttal már a szezon elejétől három légiós áll rendelkezésre Ameela Li, Abigail Fogg és Magdalena Landwehr személyében.

Érdekes lesz majd figyelni a szezonnyitón Maegan Conwright és Abigail Fogg teljesítményét. A két játékos saját csapatának felkészülési meccsein a legponterősebbnek bizonyult az elmúlt hetekben. nagyon úgy tűnik, hogy ők támadásban akár az egész hazai mezőny legeredményesebbjei között lehetnek majd. A rutin a PEAC mellett szól, ráadásul a tavalyi őszhöz képest – amikor a VB-ről két játékost is vártak a pécsiek – ezúttal augusztus végétől mindenki a fedélzeten volt. A BEAC-nál Balogh Judit éppen minap a klub felvezető összállításában emelte ki, hogy általában lassan kezdik az új idényeket a keret folyamatos alakulása miatt. Ugyanakkor a BEAC esetében igaz, hogy a kiélezettnek ígérkező alsóházi versenyfutásban egy-egy idegenbeli bravúr sokat érhet. Ezt pedig a szezon legelején még könnyebb megszerezni, mint később. A PEAC pedig joggal számolhat úgy, hogy a közvetlen élbollyal történő versenyképességhez az előzetesen kötelezőnek elkönyvelt hazai meccseit egytől egyig hoznia kell.

NYILATKOZATOK ITT

Hirdetés