Hirdetés
Archivum

PEAC-Pécs Sajtóközlemény: „Charlesszal meg kell értetni, a kosárlabda nem csak pontok dobálásáról szól”:

:

Hirdetés

A PEAC-Pécs – Dinamo Moszkva mérkõzés utáni nyilatkozatok.

Veronika Dorosheva: Nehéz mérkõzést játszottunk, az elején sok ziccert hagytunk ki. A folytatásban javult a védekezésünk, jobban szedtük a lepattanókat, és gyorsindításokból könnyû kosarakat szereztünk, ezzel tudtunk nyerni.

Nevena Jovanovics: Nagyon nehéz mérkõzés volt, erre is készültünk, hiszen tudtuk, hogy a Dinamo Moszkva egy nagyon jó csapat, múlt évben meg is nyerték az Európa kupát. Az elején sikerült megállítanunk a támadásaikat, mi pedig szereztünk pár könnyû kosarat. De ezután elkezdték leszedni a lepattanókat, tudtuk, hogy ebben is õk a legjobbak az Európa Kupában. A támadólepattanókból pontokat szereztek, úgy gondolom, ezért veszítettünk. Szeretnék gratulálni a Moszkvának a gyõzelemhez. Mi sok tapasztalatot szereztünk ezen a mérkõzésen, a maximumot adtuk, és remélem, Oroszországban sikeresebbek leszünk.

Vladimir Shtam: Ellenfelünk számos nehézséget okozott nekünk. Elõször is: az egészpályás emberfogásuk miatt komoly problémákba ütköztünk támadásaink során. Késleltették a támadásainkat, és mire felhoztuk a labdát, már csak pár másodpercünk volt megvalósítani az elképzeléseinket. Másodsorban a PEAC váltogatta a védekezést, és többször nem voltunk felkészülve a zóna elleni játékra. Harmadsorban pedig ellenfelünk nagyon keményen védekezett, az elsõ félidõben pedig a játékosaim ezzel nem tudtak mit kezdeni. Számomra ez komoly fejtörést okoz, mivel már zsinórban a harmadik olyan mérkõzésünket játsszuk, ahol nem tudunk eredményesen játszani kemény védekezés ellen. Remélem, ez a csapat nem fogja ugyanezt játszani Moszkvában.

A Moszkvában nem játszott két meghatározó játékos, Whalen és Dabovic. Hogyan kezelte ezt a helyzetet?

Oroszországban nehéz helyzetben vagyunk, mivel nincs kellõ számú megfelelõ szintû orosz játékosunk. Az Eb-n is csak 13. helyen végeztünk, ami hihetetlen eredmény. Ezen a helyzeten változtatnunk kell, de nem tudom, mennyi idõbe fog ez telni. Az orosz bajnokságban játszhat a 3 tengerentúli játékosunk, de az Európa Kupában nem, Dabovic kiesésével Whalen helyett Tolivert kellett elhoznom, hogy legyen egy gólgyárosunk.
Mi volt az oka annak, hogy Tina Charles és Kristi Toliver az elsõ félidõben nem, csak a másodikban tudtak dominálni a Pécs ellen?

Ez az én nagy problémám ebben a szezonban. Ha összehasonlítjuk a két csapat anyagi lehetõségeit, mindenki tisztán láthatja, hogy ég és föld a különbség. Mi megvásároltuk ezeket a drága, domináns játékosokat, és ma láthattuk, hogy az elsõ két negyedben sem védekezésben, de támadásban sem nyújtottak jó teljesítményt. Ha ezen a helyzeten nem változtatunk, az egész szezonunk elúszhat… Nincs több olyan játékosunk, akire állandóan alapozhatnánk a játékunkat, és egyenletes színvonalat nyújtana. Grishaeva ma lehet, hogy a legjobb volt, de holnap lehet a csapat leggyengébbje. Ezt még õ sem érti, miért van így. Olyan helyzeteket kell kialakítani, melyben Tina Charles sokkal hasznosabb a csapat számára. Meg kell vele értetni, hogy a kosárlabda nem csak pontok dobálásáról szól, hanem a társaknak való besegítésrõl, lepattanózásról. Nyilván ezen az estén ezt csettintésre nem tudom megoldani.

Gondolta elõre, hogy az Európa Kupa legjobban védekezõ csapata jóval a dobott pontátlaga alatt tudja tartani csapatát?

Igazat megvallva három naponta mérkõzést játszunk, és ebben a sûrû menetrendben alig volt idõnk készülni a Pécs ellen. Viszont ha egál lett volna a mérkõzés, akkor az egyéni képességek döntenek, abban pedig egyértelmûen a PEAC fölé nõttünk volna.
Úgy gondolja, eldõlt a párharc?

Ez nõi kosárlabda, itt soha nem dõl el elõre semmi.

Zseljko Djokics: Szeretnék gratulálni a Dinamo Moszkvának, és a pécsi közönségnek is, akik

kiválóan szurkoltak. A teljes eddigi munkánkra büszke vagyok, mert elértük, hogy ma teli csarnok elõtt játszhattunk. A Moszkvának azért szeretnék gratulálni, mert sikeresen túlélték az elsõ félidõt, ahol háborúzni kezdtünk a pályán. Nagyon sajnálom, hogy a mi kulcsjátékosaink ziccereket hagytak ki, ha ezek bemennek, más lett volna a mérkõzés képe. Nevena Jovanovicson kívül nem volt olyan játékos a pályán, aki igazán elhitte volna, hogy gyõzhetünk. Az elsõ félidõben az történt a pályán, amit mi szerettünk volna, a ziccerek kihagyásán és a kihagyott büntetõkön kívül. Tudni kell, hogy LaToya Williams 35 napja nem edzett, a sérülése óta csak a PINKK ellen játszott, nem hibáztathatom a kihagyott helyzetekért. Hibás döntésnek tartom viszont utólag, hogy nem játszattam Horváth Lillát és Pap Reginát, Kiss Virágot többet, mert látható volt, hogy LaToya még nem épült fel, és nem tudott úgy segíteni a csapatunknak. A félidõben azt mondtam az öltözõben, hogy minden úgy alakul, ahogy mi szeretnénk, 30 ponton tartottuk a Moszkvát, ahol csak Toliverben benne van, hogy 30 pontot dobjon egy félidõ alatt. De látható volt, hogy nem fogunk tudni végig így játszani, és Tina Charles, aki félmillió dollárt keres, nem fog mindössze 4 pontig jutni.

A második félidõben viszont nagyon rosszul reagáltunk védekezésben, Kristi Tolivert, akit az elsõ félidõben 4 ponton tartottunk, engedtük könnyû kosarakat szerezni. Az utolsó negyedben Tina Charles is kezdett extrán kosárlabdázni. Nincs itt semmi szégyen, harcoltunk végig, és a maximumot próbáltuk nyújtani. De pár dolgon javítanunk kell a jövõre nézve. A nõi kosárlabdában bármi lehet, nem lennék edzõ, ha nem hinnék benne, hogy Moszkvában gyõzni tudunk. Akármennyire is mission impossible-nek tûnik.

Hirdetés