Hirdetés
Archivum

PEAC-Pécs Sajtóközlemény: Mint fociban a Pécs-Barca…:

:

Hirdetés

Igazi kosárünnep következik Pécsett csütörtökön 17,30-tól, amikor a nõi kosárlabdázás nagyágyúit, a címvédõ Dinamo Moszkvát fogadja a PEAC-PÉCS csapata. A sztárok ellen a csapatmunkában hisznek a pécsiek.

Forrás: PEAC-Pécs Sajtóközlemény

Kiváló kosárlabdázók alkotják a PEAC-PÉCS csütörtöki ellenfelét, a Dinamo erõsségét tekintve pillanatnyilag a kontinens TOP csapatai közé tartozik. A bombaerõs orosz bajnokságban úgy állnak harmadik helyen, hogy mérlegük (12 meccs, 9 gyõzelem, 3 vereség) megegyezik a második Szpartakkal és a negyedik Orenburggal, az orosz kosárlabdázás EuroLigás reprezentánsaiéval. A karácsonyi szünet nélkül zajló orosz pontvadászatban két pofonba épp az idei év elején szaladtak bele Tina Charles-ék (Dinamo-Kurszk 77-93, Szpartak-Dinamo 77-56), ezt leszámítva viszont vajmi ritka jelenség a vereség a szereplésükben. Az egyik legerõsebb kontinentális bajnokság listavezetõjénél, Jekatyerinburgban is csak 8 ponttal maradtak alul, viszont a többi kilenc meccsükön nem ismertek könyörületet az ellenfeleikkel szemben.

Az Európa Kupa csoportkörét öt magabiztos gyõzelemmel abszolválták, egyetlen vereségüket a török Istanbul Universitesi vendégeként szenvedték el, és amiatt szorultak a teljes Európa Kupa mezõny „csak” második helyére, mert Törökországban 82-71-re elveszített meccs visszavágóját 92-86-os gyõzelemmel „torolták meg” Moszkvában. Ahogy a fentiekbõl látható is, az oroszok rengeteg pontot szereznek szinte a „semmibõl”, különösebben szervezett csapatjáték nélkül, hiszen a nagy egyéniségeik szinte akkor találnak gyûrûbe, amikor csak akarnak. Az Európa Kupa legmagasabb dobott pontátlagú (84,8 pont meccsenként) és legtöbb lepattanót megszerzõ (45,5 meccsenként) csapata a Dinamo.

Már csak amiatt is csemegének ígérkezik csütörtök esti csata, mert a PEAC-PÉCS épp a legkevesebb kosarat kapó (57 pont meccsenként) csapat a teljes EK mezõnyben, a dobott pontok tekintetében a 22. (61,8 pont meccsenként) lepattanóban a mezõny 13. helyezettje a házigazda.

Együttesünk idei harmadik összecsapása következik. A két szép siker (Rózsahegyen és a PINKK ellen) és a keret két remek képességû játékossal történõ bõvülése (Raksányi és Kublina szerzõdtetése) meghozhatja a szurkolóink étvágyát, és az elvárásokat is hatványozhatja a PEAC-cal szemben, hogy akár az orosz sztárcsapat skalpját is megszerezhetnék.

Pedig a realitások talaján maradva, a pécsi derbi toronymagas esélyese a Dinamo Moszkva.

– Nemcsak a csütörtöki mérkõzés favoritjai, hanem az egész Európa Kupa egyik nagy esélyesei õk, hiszen tavaly még Tina Charles nélkül nyerték meg a sorozatot – vélekedett Zeljko Djokic, hozzátéve, hogy az idénre szerzõdtetett amerikai szupersztárt az Eurobasket szakportál 2013-ban a világ legjobb centerének választotta. – Olyan meccs lesz ez, mintha fociban a PMFC a Barcelonát fogadná, mintha Dávid mérkõzne Góliáttal. De nem lennénk sportemberek, ha nem hinnénk benne, hogy nyerünk, és nem úgy állnánk a feladathoz, hogy le akarjuk gyõzni õket. Ez a kiinduló pontunk, de ki tudja, így is kikaphatunk harminc ponttal, az is benne van a meccsben. Mindenesetre van egy-két elképzelésünk ellenük, amire alapozunk. Meggyõzõdésem, hogy csapatként jól funkcionálunk majd, és így, védekezésben és támadásban is csapatjátékkal próbálunk meg a sztáregyéniségek ellen fellépni. Abban is biztos vagyok, hogy kellemetlen ellenfeleik leszünk, fõleg, ha komplett szerkezetben tudunk felállni. Latoya Williams térdfájdalmai miatt szerdán edzett óvatosan elõször, és szerdán Ieva Kublina is megérkezett, az õ szerepeltetésérõl egy alapos orvosi vizsgálat után fogunk dönteni csütörtökön. Nagyon nagyra becsülöm a menedzsmentünknek a mérkõzés kapcsán tett erõfeszítéseit, hogy a kosárlabda ünnepét, világklasszisok pécsi játékát ingyenesen tudja megnézni minden ember, aki szereti a kosárlabdát – fogalmazott a PEAC vezetõedzõje.

Maga a pécsi szakvezetõ is csak szerdán tudta meg, hogy melyik amerikai válogatott játékosát hagyta otthon orosz kollégája, Vlagyimir Shtam. A Lauber Dezsõ Városi Sportcsarnokba – meglehetõsen „nagy mellénnyel” – besétáló oroszok a Tina Charles – Kristi Toliver – Lindsay Whalen trióból a két elõbbivel a soraikban keltek útra Pécsre, Whalen-tõl tehát nem kell tartaniuk a mieinknek, mint ahogy a sérült montenegrói Ana Dabovic-tól sem. Persze, távollétükben is maradt épp elég kiválóságuk, ezt láthatjuk majd csütörtökön. A pécsi szurkolók abban bízhatnak, hogy Nagy-Bujdosóék megmutatják nekik, milyen is a magyar és a pécsi virtus!

A mérkõzésre a belépés ingyenes és a támogatóink jóvoltából a felnõttek 1 pohár sörre, a gyerekek 1 hotdogra a klub vendégei! A mérkõzés ideje alatt egy spinning verseny is megrendezésre kerül a csarnok nyugati palánkja mögött, melyre bárki jelentkezhet. A fõdíj egy wellness-hétvége a Dráva Hotel Harkány felajánlásával, 2 éjszaka két fõ részére. További részleteket korábbi cikkünkben olvashat, ide kattintva »

Köszönjük támogatóink hozzájárulását egy igazi pécsi kosárünnep megrendezéséhez!

Hirdetés