Hirdetés
Magyarország

PEAC – PINKK mérkőzéssel zárul a 21. forduló:

:

Hirdetés

Vasárnap az Aluinvent DVTK és a Sopron Basket bajnoki csúcsrangadója mellett még egy mérkőzést rendeznek a hazai élvonal 21. fordulójában. Ezen 18 óra 30 perctől a PEAC-Pécs látja vendégül a PINKK Pécsi 424 együttesét.

Úgy érkezik el a találkozó, hogy a PEAC-Pécs sorsa eldőlt, biztosan a 7. helyen zárják az alapszakaszt Meszlényi Róbert tanítványai és a rájátszás első körében az Aluinvent DVTK-val mérkőznek pályahátrányból. A jelenleg két győzelemmel rendelkező PINKK Pécsi 424 pedig az alsóházi rájátszásban folytatja. Mivel a play-out küzdelmeibe a csapatok az alapszakaszban elért összes eredményeiket viszik tovább, így az nem mindegy Vanja Miljkovic együttesének, hogy végül milyen mutatót érnek el a szezon ezen szakaszában.

A PEAC számára az elmúlt egy hét sok utazással és két nehéz mérkőzéssel telt. Az alapszakasz első két helyezettjének otthonában, tehát Sopronban és Miskolcon szerepelt. A DVTK otthonában Cierra Bravard és Szabó Fanni nem léphetett pályára betegség miatt, de Kaposi Pálma, Gémes-Sarok Nikolett és Taisiia Udodenko is betegséggel, illetve sérüléssel küzd. Ennek megfelelően nagy kérdés, hogy milyen felállásban tud pályára lépni a házigazda. Az is egy komoly döntése helyzet, hogy a csütörtökön rajtoló Magyar Kupa előtt mennyit érdemes kockáztatni.

A PINKK az elmúlt három mérkőzését elveszítette. Ezek közül a Vasas és a ZTE ellen kifejezetten versenyképesnek bizonyult, a DVTK dolgát azonban nem tudta megnehezíteni. A zalaegerszegi találkozón már ott lehetett a pályán Sanja Mandic, akit korábban a PEAC és a Győr légiósaként is láthattunk a hazai mezőnyben. A szerb irányító hozhat olyan pluszt, ami a play-out során sokat érhet a PINKK-nek. A két gárda őszi kozármislenyi mérkőzése is szorosan alakult és ezúttal is benne van egy kiélezettebb csata.

Fotó: kosarsport.hu

Hirdetés