Hirdetés
Archivum

PEAC siker Szekszárdon:

:

Hirdetés

Szerdán rendezték Szekszárdon a szombati PEAC – KSC Szekszárd felkészülési találkozó „visszavágóját”. A pécsiek ezúttal 58-54-es gyõzelmet arattak.

Szombaton magabiztosan 85-52-re diadalmaskodott a PEAC a baranyai megyeszékhelyen. Azóta mindkét gárda keretében voltak változások. A szekszárdiakhoz visszatért Maja Scekic, aki végül nem talált magának másik csapatot. A pécsieknél pedig Maurita Reid és Nagy Dóra is bemutatkozott.

Pontszegény negyeddel indult az összecsapás, 5 perc után 6-4-re vezetett a PEAC. Az elsõ szakasz végén pedig 15-12-es szekszárdi elõnyt regisztrálhattunk. A második negyedben is fej-fej mellett haladt a két gárda. A pécsiek gyorsan utolérték ellenfelüket és a nagyszünetre sem alakult ki különbség. 20 perc után 30-30 állt az eredményjelzõn.

Az igen kemény játékot hozó mérkõzésen a harmadik negyed egyértelmûen a pécsieké volt. A játékrész hajrájában a 14 pontos Reid és a 12 pontos Nagy-Bujdosó vezérletével 10 egységre hízott a baranyai elõny. A záró szakasz 51-41-rõl indult.

A felkészülési találkozókra jellemzõ hullámzás ezen a délutánon is tapasztalható volt. A negyedik szakasz elején a PEAC ragadt be, így a hazaiak szorossá tudták tenni a végjátékot, de végül fordítani nem tudtak. Szekszárdi oldalon Zele Dorina jutott 12 egységig.

Eredmény
Atomerõmû KSC Szekszárd – PEAC-Pécs 54-58 (15-12, 15-18, 11-21, 13-7)
 

Hirdetés