Hirdetés
Archivum

PEAC-ZTE mérkõzés csütörtökön az élvonalban:

:

Hirdetés

Csütörtökön a hazai élvonal 7. fordulójában egy mérkõzést rendeznek. Ezen 16 órától a PEAC-Pécs a ZTE NKK csapatát látja a vendégül.

Munkanapon egy kicsit szokatlannak tûnhet a korai idõpont, de ez nem véletlen. A baranyai megyeszékhelyen a helyi férfi csapattal összefogva kettõs rangadót rendeznek a szurkolók mozgósítása érdekében. Ennek a rendezvénynek az elsõ felvonása lesz majd a nõi mérkõzés. Az a mérkõzés, amelynek óriási a tétje a PEAC és a ZTE szempontjából is. Mindkét csapat két vereséggel áll a tabella 4., illetve 5. helyén. A gyõztes a válogatott szünethez érkezve stabilizálhatja helyét a közvetlen élbolyban. A vesztes pedig a sûrû és jelen pillanatban teljesen megjósolhatatlan végkimenetelû középmezõnybõl várhatja a téli folytatást.

Két olyan gárda találkozik, amely elégedett lehet az õszével. A ZTE menetelése valamivel nagyobb visszhangot kapott a gyõri gyõzelemmel, illetve a vasárnapi Szekszárd elleni bravúrral. Ettõl függetlenül a PEAC is igen stabilnak bizonyult. Joggal féltették attól a pécsieket, hogy a Világbajnokságról késõn érkezõ meghatározó légiósok miatt az õsz nehéz lehet. Ugyanakkor az összes elõzetesen nyerhetõnek elkönyvelt meccsét hozta a PEAC, ami mindenképpen kiemelést érdemel. Hasonló erõk küzdelmére készülhetnek a szurkolók. Mindkét csapatra jellemzõ a szervezett védekezés és az, hogy támadásban nem egy vagy két kiemelkedõ játékosra építenek, hanem megoszlanak a terhek. Az elõzõekben kiemelteket jól mutatja, hogy Pécsett heten átlagolnak 8 pont felett, míg zalai oldalon öten 9,5 pont felett.

Összességében a csapatstatisztikákat figyelve tehát nem meglepõ, hogy mindkét gárda sok gólpasszal dolgozik. A védekezés erejét pedig jól mutatja, hogy a szerzett labdák száma is mindkét oldalon igencsak magas. Ennek megfelelõen ilyen hasonló játékerõ és stílus esetében óriási kérdés mindig, hogy melyik alakulat tudja a saját ritmusának megfelelõ mederbe terelni a rangadót. Mindkét szakmai stáb alacsonyabb, viszont mozgékonyabb belsõ sorral dolgozhat. Sok pontra is számíthatnak innen a szakvezetõk. A PEAC-nál Sara Imovbioh idén is dupla-duplát átlagol, de Barnai Judit ponterõs játékát is kell emelni. Zalai részrõl pedig Janis Ndiba és Nadia Parker mellett Horti Dóra is egyre jobb formába lendül. Érdekes meccsre van kilátás, amit még itt a nemzetközi kupasorozatok forgatagában is érdemes lesz követni.

A bajnokság állása

Hirdetés