Hirdetés
Archivum

Pécs – Sopron döntõ lesz a Magyar Kupában:

:

Hirdetés

Nem hoztak felejthetetlen csatákat a pécsi Magyar Kupa Final Four elõdöntõi. A Sopron és a címvédõ Pécs is magabiztosan hozta saját mérkõzését. A nagyon fogadkozó Szeged csalódást keltõ játékkal megnehezíteni sem tudta Székely Norbert együttesének a dolgát. A ZTE az elsõ percekben ugyan ráijesztett a Pécsre, de többre nem futotta erejébõl.

A napi program délután fél négykor a Sopron és a Szeged összecsapásával kezdõdött. Március 15-én még hatalmas csatát vártunk volna a két együttes között, azóta azonban a Sopron a pécsi sikerével és a Szeged múlt heti könnyed legyõzésével bizonyította: jelenleg a legjobb formában lévõ együttes a magyar mezõnyben. Így, bár fogadkoztak a szegediek, a papírforma a bajnoki címvédõ sima sikerét ígérte.

7-7-ig izgalmas volt a mérkõzés, de ezt követõen a Sopron átvette az irányítást, melyet aztán végig a kezében is tartott. Amikor Horti Dóra triplája után 19-13-ra elment Székely Norbert együttese, gyakorlatilag ki lehetett jelenteni, hogy a Sopron a döntõbe jutott. Természetesen nem az eredmény, hanem a játék képében mutatkozott nagy különbség.

A második negyed semmi változást nem hozott, ha csak annyit nem, hogy biztosan 10 pont fölé nõtt a különbség. Egy alkalommal, 41-23-nál pedig 18 pontos differenciát jegyezhettünk fel és valljuk be, összesen ennyi jegyzetelni való akadt. Rendkívül egyhangúan csordogált a találkozó. Az ember csak azon tudott gondolkozni, hogy hol van az a Szeged, amelyik az EuroLigában olyan szépen helyt állt, még oly sztárcsapatok ellen is, mint a Szpartak Moszkva, vagy a török Fenerbahce. Az utolsó fél percben Németh Bernadett két triplája kellett ahhoz, hogy második félidõt ne tekintsük nyilvános edzésnek a vasárnapi helyosztók elõtt.

A harmadik 10 percre egy agresszívabb Szeged futott ki a pályára, amely szemmel láthatóan nem ízlett a kissé megnyugodó Sopronnak. 43-35-nél Székely Norbert idõkérése kellett ahhoz, hogy a mérkõzés visszatérjen az elsõ félidõben megszokott menetéhez. A 27. percben 49-35-nél újra eltûntek a kérdõjelek a gyõztes kilétét illetõen.

A negyedik negyedben 20 pont fölé nõtt különbség és bár az utolsó percekben a Szeged faragott a hátrányán, ez már csak arra volt jó, hogy az évkönyvek egy szorosabb végeredményt jegyezhessenek fel.

A Sopronból ki kell emelni Kristy Toliver játékát, aki már a Pécs ellen mutatta, hogy hatalmas igazolás volt, de ponterõsségével szombaton is kiemelkedett a társai közül. Toliver magabiztossága olyan tartást ad a bajnoki címvédõnek, amivel más csapat a magyar mezõnyben nem rendelkezik. A fiatal amerikai mellett Krivacsevics 16 pontja is külön említést érdemel.

A hûség városában nagy kérdés volt Jelena Milovanovics játéka, nos megnyugodhatnak a soproni hívek. Milovanovics játszott, a pontszerzésben ugyan nem remekelt, de a mezõnyben hasznos munkát végzett.

Eredmény

MKB-Euroleasing Sopron–Szeviép-Szeged 79–71

A két elõdöntõ között az ünnepélyes megnyitóra került sor.  Majd a köszöntõk után jöhetett a második találkozó, melyet a Pécs és a Zalaegerszeg vívott egymással.
Ebben a párban klasszis különbség ígérkezett. Igazából az egyetlen kérdés az volt a feldobás elõtt, hogy Fûzy Ákosnak hány percet kell pályán tartania legjobbjait.

Az elsõ percek mégis a Zalaegerszegrõl szóltak. Szélesy Judit duplája után 8-2-re „elhúzott” a ZTE. A Pécs azonban innentõl kezdve rákapcsolt és Nicole Ohlde hasznos játékával fordított, majd szépen be is darálta ellenfelét. 10 perc után 15 pont volt a két együttes között.

A különbség a találkozó egészébe megmaradt. Egy percig nem forgott veszélyben a Pécs továbbjutása.  A címvédõnél érdemes kiemelni Quigley 17 és Ohlde 16 pontját, illetve harcos, motivált játékát.

Azon ritka alkalmak egyikét láthattuk ebben a szezonban, amikor a MiZo mind a 12 nevezett játékosa lehetõséget kapott egy mérkõzésen. A percek is szépen megoszlottak a baranyai oldalon, Iványi Dalma töltötte a legtöbbet a pályán, a maga 24 percével. Most bánhatják igazán a hazaiak, hogy a másik ágon nem alakult egy öldöklõ csata…

Eredmény

MiZo Pécs 2010–ZTE-Zala Volán 90–67

Vasárnap tehát Szeged –Zalaegerszeg bronzmeccsel és Pécs – Sopron döntõvel folytatódik a program.

Hogy szoros döntõt látunk-e, az jórészt a hazaiakon múlik. Ha a Pécs játék minden elemében többet nyújt, mint az eddigi márciusi mérkõzésein, akkor kialakulhat egy szorosabb végjáték. Minden más esetben a papírforma a kirobbanó formában pattogtató Sopron gyõzelmét ígéri.

Hirdetés