Hirdetés
Magyarország

Pécsett folytatja bajnoki szereplését a SERCO UNI Győr:

:

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés

Vasárnap 18 órától az Európa Kupában is szereplő NKA Universitas Pécs csapata ellen lép pályára a SERCO UNI Győr. Az összecsapást megelőzően állandó megszólalónk, Fűzy-Antolovics Adél, a győri együttes másodedzője foglalta össze a válogatott szünet alatti felkészülés tapasztalatait, illetve a vasárnapi összecsapással kapcsolatos várakozásait.

November 19., vasárnap
18:00 NKA Universitas Pécs – SERCO UNI Győr
Pécs, Nemzeti Kosárlabda Akadémia Fűzy Ákos Centerpálya
Játékvezetők: Dr. Mészáros Balázs, Goda László, Dr. Németh Patrik (Vághy Tamás János)

A több, mint két hetes válogatott szünet után, vasárnap az 5. fordulóval folytatja a bajnoki szezont a SERCO UNI Győr együttese. Fűzy-Antolovics Adél előszőr is a mérkőzés mentes időszak történéseit részletezte.

“Őszintén szólva nem folytak hatalmas munkálatok a válogatott szünet alatt, hiszen szinte minden egyes játékosunknak voltak válogatottbeli kötelezettségei, ami egyben büszkeség is és nehézség is a csapatunk számára. – kezdte gondolatmenetét a győri együttes másodedzője. – “Bach Boglárka volt az egyetlen magyar játékos, aki most nem vett részt válogatott összetartáson, de ő sem azért, mert nem lett volna rá szükség, hanem mert úgy ítéltük meg, hogy számára jobb lenne most egy pihenősebb, regenerálósabb időszak, hiszen az egész nyarat kőkeményen végigdolgozta. Rajta kívül tehát mindenki a korosztályának megfelelően vett részt válogatottban: Gyöngyösi Janka az U20-al, Küllős Kíra az U18-al edzett, Molnárová Anna-Laura pedig a szlovák felnőtt válogatottba kapott meghívást. A többiek természetesen a felnőtt válogatottal készültek az Európa-bajnoki selejtezőre. A légiósok Bach Bogihoz hasonlóan szintén szünetet kaptak, ők pár nappal a csapatedzések előtt érkeztek vissza Győrbe, velük tehát kicsivel korábban kezdtük el edzeni, csapatszinten viszont tulajdonképpen szerdától kezdve végzünk teljes értékű munkát.  

A lányok egyébként teljesen jó formában vannak, mindenki lelkesen tért vissza Győrbe, s készen áll, hogy folytatódjon a bajnokság és az Euroliga-szezon. Gyöngyösi Janka az egyetlen, aki sajnálatos módon lebetegedett, az ő játékára valószínűleg majd vasárnap a Pécs elleni mérkőzésen sem számíthatunk.”– fogalmazott a szakember

Vasárnap a SERCO UNI Győr tehát idegenben folytatja idei bajnoki szereplését, az 5. fordulóban az Európa Kupában is érdekelt NKA Universitas Pécs csapatának otthonába látogatnak a zöld-fehérek. A győri másodedző a szokásos módon következőnek a rangadóval kapcsolatos várakozásokra tért ki.

“Szokásos módon, teljes erőbedobással készültünk/ készülünk a Pécs ellen, nyílván övék a hazai pálya előnye, ami mindig nehezíti a dolgokat. Utoljára a tavalyi szezon végén játszottunk Pécsett meccset, ekkor szerencsére győzedelmeskedni tudtunk, most viszont egy teljesen más találkozó lesz, hiszen pár fiatal játékost leszámítva szinte teljesen átalakult az ellenfél kerete. Ennek alapján tehát messzemenő következtetéseket nem tudunk levonni. Érkezett hozzájuk Sydney Wallace, Matea Tadic, illetve tavalyi légiósunk, Peyton Williams, akik idén a pécsi csapat legponterősebb játékosai, húzóemberei, motorjai. Úgy gondolom rájuk kell majd különös figyelmet fordítanunk, az ő levédésüknek lesz hatalmas szerepe, ha sikeresek szeretnénk lenni vasárnap. Egyébként nem is kérdés, egy komoly ellenfélről van szó, akik Európa Kupában is szépen szerepelnek, tehát mindenképpen egy izgalmas találkozóra számítok, de természetesen győzni megyünk Pécsre.” – mondta Fűzy-Antolovics Adél, a SERCO UNI Győr másodedzője.

Fotó: NKA Universitas Pécs

Hirdetés