Hirdetés
Archivum

Pécsi bravúr Franciaországban:

:

Hirdetés

Fordulatos mérkõzésen aratott 4 pontos gyõzelmet Pécs a Mondeville csarnokában. Zseljko Djokics együttese a negyedik negyed felénél 11 ponttal is vezetett, de a hazaiak nagy hajrával a végjátékra egyenlítettek. Az utolsó percben Fegyverneky triplája döntötte el a találkozót.

Az életben maradásért, a továbbjutási esélyek megõrzésért lépett pályára a Pécs az USO Mondeville otthonában. A két csapat elõzõ összecsapásán a franciák fölényes gyõzelmet arattak a pécsi csarnokban, így a papírforma ismét mellettük szólt. Ahhoz azonban, hogy januárban még igazi tétmeccseket láthasson a baranyai publikum, nyerniük kellett a vendégeknek, ami nagy csatát vetített elõre.

Remekül kezdett a Pécs, Quigley duplája és Fegyverneky tripláját követõen 3 perc után 4-11-re vezetett Zseljko Djokics együttese. A folytatásban kicsit megtorpant a lendület, így már a novemberi összecsapáson is sok bosszúságot okozó Sharp és Williams vezetésével fordítottak a hazaiak. 10 perc játék után 17-15 állt az eredményjelzõn.

A második negyedben végleg érvényesült a pécsiek akarata. A szakasz elsõ felében még tartotta magát a Mondeville, de 21-23 után Fegyverneky és Iványi triplájával megugrottak a mieink. Már 10 pontos volt a különbség, amikor Berezhynska egy duplával 25-33-ra mentette a szünetet.

A folytatásban adott volt a feladat, valahogy egy pontot meg kellett õrizni ebbõl az elõnybõl. A harmadik felvonás elején úgy nézett ki, hogy ez nem is lehet probléma. Perceken át 8-9 pont között mozgott a különbség. A negyed felénél, azonban egy 12-0-s futás mindent felülírt, 42-39-re már ismét a gallok vezettek. A hajrában Quigley és Fegyverneky mentette meg csapatát, pontjaiknak hála 44-47-es vendég vezetésrõl jött a negyedik etap.

A záró szakasz is hullámzó játékot hozott. 4 és fél perccel a lefújás elõtt már 11 pont volt a pécsiek elõnye, amikor a tarthatatlan és végül 22 egységig jutó Berezhynska vezetésével egyenlítettek a hazaiak. 62-62-rõl indult az utolsó perc, ahol Fegyverneky triplája döntött. 62-65-nél még támadtak a gallok, de nem tudtak pontot szerezni. Az utolsó másodpercekben Raksányi büntetõbõl újabb pontot szerzett, így alakult ki a 62-66. A pécsiek legeredményesebbje a 18 pontos Fegyverneky volt.

A pécsiek továbbjutásához a képlet innentõl egyszerû, legalábbis papíron, hozni kell a két hazai találkozót a Kassa és a Taranto ellen és szurkolni kell, hogy a Mondeville legalább egyet bukjon.


Eredmény

USO MONDEVILLE–PÉCS 2010 62–66 (17–15, 8–18, 19–14, 18–19)

Hirdetés