Hirdetés
Magyarország

Pécsi értékelő nyilatkozatok az Európa Kupa selejtező visszavágója után:

:

Hirdetés

Az Európa Kupa selejtező visszavágóján az NKA Universitas PEAC 72-64-re legyőzte a Niki Lefkadas gárdáját. A pécsiek így összesítésben 152-127-re nyerték a párharcot, és az Európa Kupa főtábláján folytatják két török együttes, a Nesibe Aydin és a Bellona Kayseri, illetve az izraeli Neve David Ramla mellett.

A mérkőzést követően a pécsi klub hivatalos Facebook oldala készített értékelő interjút Csirke Ferenc vezetőedzővel, Wentzel Nórával, aki 23-as VAL-lal, 21/9 ponttal és 5 lepattanóval a találkozó legeredményesebb játékosa lett, illetve Laczkó Sárával, aki első nemzetközi mérkőzésén 11 perc alatt 7 pontot jegyzett neve mellé.

Csirke Ferenc: Előszőr is gratulálni szeretnék a lányoknak, és természetesen a szurkolóinknak! Nem gondoltam volna, hogy ilyen hangulat lesz az első mérkőzésen, de nagyon örülünk neki, és sokat jelentett a lányoknak is, hogy így történt. A mérkőzéssel kapcsolatban annyi, hogy úgy érzem se a győzelmünk, se pedig a továbbjutásunk nem forgott veszélyben, ezért is tudtam több játéklehetőséget adni a fiataloknak is. Ezáltal az idősebbek is tudtak pihenni, hiszen nagy menetelés következik, szerda-szombat ritmusban jönnek a mérkőzések. Egyetlen-egy dologba tudnék talán belekötni, az pedig az eladott labdáink száma lenne. 23 eladott labdája volt összesen a csapatnak, ezt mindenképpen le kell redukálnunk a jövőben, ha mérkőzést szeretnénk nyerni. Viszont emellett meg, ami idegenben problémánk volt – vagyis a támadólepattanók – abban hazai pályán nagyot fejlődtünk, és ennek nagyon örülök.

Wentzel Nóra: Nagyon boldogok vagyunk, hogy sikerült a qualifikáció! Nem számítottunk egy könnyű mérkőzésre, tudtuk, hogy az első pillanattól kezdve maximálisan kell koncentrálnunk, és úgy gondolom, hogy ez sikerült is. A második és a negyedik negyedben voltak kisebb megingásaink, de ezeket ki tudtuk javítani. Nagyon jól játszott a csapat, dehát egy ilyen közönség mellett nehéz is nem jól játszani. Nagyon szeretem, amikor sokan vannak a nézőtéren és szurkolnak nekünk, hiszen ez inspirál minket. Köszönjük szépen mindenkinek, HAJRÁ PEAC!

Laczkó Sarą: Nagyon örülök, hogy volt lehetőségem pályára lépni, és próbáltam magamból a maximumot kihozni. Egy olyan közönség volt kinn a meccsen, hogy előttük nem is lehet rosszul játszani. A szezon során is szeretném majd ugyanígy segíteni a csapatot.

A teljes videó a nyilatkozatokról itt tekinthető meg:

Hirdetés