Hirdetés
Utánpótlás

Pécsi siker a V-VI. korcsoportos Diákolimpiai:

:

Kép forrás: Diákolimpia Facebook

Hirdetés

Január 27. és 29. között Miskolc adott otthont a kosárlabda V-VI. korcsoportos Diákolimpia Országos Döntőnek.

A nyolccsapatos tornán a résztvevőket két csoportba osztották. Az A-csoportban kapott helyet a két pécsi csapat (Cserepka és Gyakorló), egy miskolci gárda (Diósgyőri Gimnázium) és Debrecenből a Kossuth Lajos Gyakorló Gimnázium. A B-csoportban két soproni csapat versenyzett, a Berzsenyi és az Eötvös. Itt szerepelt a másik miskolci résztvevő, a Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium és Kollégium, illetve Nagykanizsáról a Dr. Mező Ferenc Gimnázium csapata.

A csoportküzdelmek körmérkőzéses rendszerben zajlottak. A négyesek első két helyezettje jutott a legjobb négy közé, ahol keresztbe játszottak. Az elődöntők alkalmával a pécsi Cserepka együttese 73-43-ra múlta felül a soproni Eötvöst. A másik ágon a soproni Berzsenyi csapata 78-77-re verte a Diósgyőri Gimnáziumot.

A záró napon rendezték a helyosztókat. A bronzmérkőzésen a Diósgyőri Gimnázium 72-59-re verte a soproni Eötvöst. A döntőben a pécsi Cserepka 97-69 arányban győzte le a soproni Berzsenyit. Ezen mérkőzésekkel párhuzamosan az 5-8. helyért kiírt küzdelmeket is megrendezték.

Kép forrás: Diákolimpia Facebook

Az eredményhirdetés alkalmával megismerhettük az All-Star ötös tagjait, melyet Márkusz Lilla (Miskolc,Diósgyőri Gimnázium), Molnár Laura (Sopron, Berzsenyi), Orbán Alexandra (Pécs, Cserepka) Völgyi Lili (Sopron, Eötvös) és Piukovits Dorka (Pécs, Cserepka) alkot. A legtöbb pontot dobó játékos Papp Lilla (Miskolc, Diósgyőri Gimnázium) lett, míg a legjobb felkészítő, testnevelő elismerést Vald Benjamin (Pécs, Cserepka) kapta.

A torna teljes eredménysora ITT érhető el

A torna végeredménye

1. Cserepka János Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Baptista Sportiskola, Általános Iskola, Gimnázium és Technikum – Pécs

Kép forrás: Diákolimpia Facebook

2. Berzsenyi Dániel Evangélikus (Líceum) Gimnázium és Kollégium – Sopron

Kép forrás: Diákolimpia Facebook

3. Diósgyőri Gimnázium – Miskolc

Kép forrás: Diákolimpia Facebook

4. Eötvös József Evangélikus Gimnázium, Egészségügyi Technikum és Művészeti Szakgimnázium – Sopron
5. Pécsi Tudományegyetem Gyakorló Általános Iskola, Gimnázium és Óvoda – Pécs
6. Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium, Kollégium és Óvoda – Miskolc
7. Dr. Mező Ferenc Gimnázium – Nagykanizsa
8. Debreceni Egyetem Kossuth Lajos Gyakorló Gimnáziuma és Általános Iskolája – Debrecen

Hirdetés