Hirdetés
Archivum

Pécsi siker Gyõrben:

:

Hirdetés

A negyedik negyedben nem tudott ellenfele lenni a Gyõr a Pécsnek a nõi kosárlabda bajnokság vasárnapi rangadóján. Tapodi Péter együttese az utolsó felvonásban mindössze két pontra volt képes. Az 59-74-es vendég sikert hozó összecsapáson Fegyverneky Zsófia emelkedett ki, aki Európa-klasszis védõmunkával semlegesítette Essence Carson-t.

Fontos nemzetközi mérkõzések között került sor a magyar bajnokság két veretlen csapatának rangadójára. A hazai gyõriek egy portugáliai siker után és az EK csoport végeredménye szempontjából akár sorsdöntõ nantes-i túra elõtt álltak, míg a pécsiek egy hatalmas hazai pofon és a kassai fellépés között iktatták be a rangadót.

A vasárnapi mérkõzésnek a hazai pontvadászat szempontjából hatalmas tétje volt, mivel a gyõztes gárda lépéselõnyre tehetett szert a többi riválisával szemben.

A tétnek megfelelõen nagy feszültségben, de sok hibával kezdõdött az összecsapás. Az együttesek fej-fej mellett haladtak és elsõsorban nem a sikeres dobások, hanem a sok személyi hiba dominált. A két indokolatlanul sok faulttal védekezõ hölgykoszorú közül a Gyõr állhatott többször a vonalra, de ezzel nem jutottak semmire, már egy negyed után 6 kihagyott büntetõt jegyezhettünk fel Tapodi Péter tanítványainál. A hazaiak azonban a számtalan hiba ellenére döntetlenre hozták a játékrészt, mivel a pécsieknél csak Krnjics és Quigley, illetve a védekezésben Fegyverneky remekelt. A meglepõen fáradtan mozgó Iványi és a kisebb sérüléssel bajlódó Nagy-Bujdosó játékát sok pontatlan megoldás jellemezte.

A második szakasz 15-15-rõl indult. A személyi hibák már ebben a periódusban kezdtek visszaköszönni, a gyõrieknél a szünetig Olajuwon, a pécsieknél Sarok gyûjtött be három-három fekete pontot, amivel igen nehéz helyzetben hozták a mestereiket. Olajuwon faultproblémái különösen érzékenyen érintették a hazaiakat, mivel ezzel a palánk alatt nem maradt erõ a Gyõrben. A pécsiek lehetõségeikhez képest igyekeztek kihasználni a riválisuk hiányosságait, így a 13. percben már 10. pontját szóró Krnjics, illetve a csütörtöki EuroLiga meccsen méltatlanul sokat hanyagolt Túróczi találatainak köszönhetõen a vendégek kerültek lépéselõnybe. A Gyõrt Vida két triplája és Carson helyenként megvillanó klasszisa tartotta életben, így a szünetben csak 35-39-re ment az EuroLigás alakulat.

A harmadik etapban a feltámadó Kublina vezetésével pillanatok alatt ledolgozták hátrányukat Tapodi Péter tanítványai. Sokáig úgy nézett ki, hogy a baranyaiak elkövetik ugyanazt a hibát, mint csütörtökön a Mondeville ellen és a negyedik szakasz elõtt nagy elõnyt engedélyeznek riválisuknak. A hazaiaknál Kublina mellett az elsõ félidõhöz képest taktikusabban játszó Olajuwon, illetve Djelmis és Semsei villantak meg. A különbség pedig elkezdett nõni és a 29. percben már 57-51-re is ment a vendéglátó. A negyed utolsó pécsi támadása elõtt Zseljko Djokics idõt kért és 3 másodperccel a szakasz végét jelzõ dudaszó elõtt az addig 9 dobást hibázó Iványi bevágott egy triplát és ezzel 57-54-re kozmetikázta az eredményt a címvédõ.

A negyedik felvonásban a vendégek vettek villámrajtot és másfél perc után már vezettek is. Ekkor újra hozzászólt a mérkõzéshez a harmadik periódusban látványosan eltûnõ Quigley is, a differencia pedig percrõl percre nõtt. 57-65-nél már egy 14-0-s rohanásban voltak a fekete mezes baranyaiak. Ekkorra a sok személyi hiba is megbosszulta magát, Olajuwon és Griffin is kiszállt a rangadóról, de ennek komolyabb jelentõsége nem volt. A két együttes közül a gyõrieknél elfogytak a lábak, a fejek és csak Carson-t tömködték labdával, akit azonban Fegyverneky tanítani való módon vett ki a játékból. A negyedik szakasz vége 2-20 lett, a mérkõzésé pedig 59-74. A Pécs megérdemelten õrizte meg veretlenségét.

A gyõztes csapatból Quigley (15/6 pont) és Krnjics (18 pont) remekelt, de ami a baranyai híveknek a legbiztatóbb lehet, hogy csapatuk a kilátástalan csütörtöki produkció után profi módon kapta össze magát. A gyõrieknél a második félidõben remeklõ és végül 15 pontig jutó Kublina dicsérhetõ, de az együttes negyedik negyedbeli összeomlása figyelmeztetõ jel lehet a folytatásra nézve.

Eredmény

SEAT Lami Véd Gyõr – Pécs 2010 59 – 74 (15-15, 20-24, 22-15, 2-20)
 

Hirdetés